Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Lloyd’s: Έως και 3,5 τρισ. δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει μία κυβερνοεπίθεση στα συστήματα πληρωμών – Παγκόσμια η κλίμακα του κινδύνου

Μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο χρηματοοικονομικό σύστημα υπηρεσιών πληρωμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες ύψους $3,5 τρισεκατομμυρίων, με ένα μεγάλο μέρος αυτών να μην καλύπτεται από ασφάλεια, ανακοίνωσε το Lloyd’s of London.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες $1,1 τρισεκατομμυρίων σε ένα διάστημα 5 ετών από μια τέτοια επίθεση, η οποία θα προκαλούσε ευρεία αναταραχή στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με ένα σενάριο συστημικού κινδύνου που ανέπτυξε το Lloyd’s και το Cambridge Centre for Risk Studies. Η Κίνα θα αντιμετώπιζε απώλειες $470 δισεκατομμυρίων και η Ιαπωνία $200 δισεκατομμυρίων κατά την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε.

“Η παγκόσμια διασύνδεση του κυβερνοχώρου καθιστά τις απειλές πολύ σημαντικές καθώς είναι ένας κίνδυνος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας τομέας μόνος του, και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, εμπειρογνωμοσύνη και καινοτόμες ιδέες ανάμεσα σε κυβέρνηση, βιομηχανία και αγορά ασφαλίσεων, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας έναντι της πιθανής κλίμακας αυτού του κινδύνου” δήλωσε ο πρόεδρος του Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown.

Ο τομέας του cyber insurance συγκέντρωσε πάνω από $9 δισεκατομμύρια σε καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί στα $13 δισεκατομμύρια έως τα $25 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, αναφέρεται.

Η ανησυχία για το κόστος αυτού του είδους ασφαλιστικής κάλυψης και για το εάν θα προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση πολέμου αποτρέπει μερικούς πιθανούς πελάτες, λένε μεσάζοντες. Πάνω από το 20% των παγκόσμιων κυβερνοασφαλίσεων τοποθετείται στην αγορά των Llοyd’s.

Οι μεγάλοι ασφαλιστές κυβερνοασφάλειας Beazley και Hiscox βρίσκονται ανάμεσα στις περισσότερες από 50 εταιρείες ασφαλίσεων στην αγορά του Llοyd’s.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!