Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Ο CEO της Munich Re ζητά κυβερνητική στήριξη στην κυβερνοασφάλεια

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re, Joachim Wenning, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για κυβερνητική παρέμβαση ενόψει των κλιμακούμενων απειλών στον κυβερνοχώρο, ρίχνοντας φως στους περιορισμούς της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη αυτών των κινδύνων.

Ο Wenning υπογράμμισε την κρίσιμη φύση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δηλώνοντας: «Ο κυβερνοχώρος δεν είναι σημαντικός μόνο για εμάς. Το Cyber είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό προϊόν και για τους πελάτες μας».

Τόνισε την παγκόσμια υπεράσπιση της εταιρείας για ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και βιώσιμες ασφαλιστικές αγορές, αναφέροντας την ευθύνη τους για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια της προστασίας από κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ο Wenning αποκάλυψε ευρήματα από μια παγκόσμια έρευνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δηλώνοντας: «Το 87% των διευθυντών πιστεύουν ότι δεν προστατεύονται επαρκώς».

Σημείωσε επίσης τη σκληρή πραγματικότητα ότι «λιγότερο από το 1% των απαιτήσεων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ασφαλισμένες», υποδεικνύοντας ένα σημαντικό κενό στην κάλυψη.

Υπογραμμίζοντας το μέγεθος των συστημικών κινδύνων, όπως η κατάρρευση των κρίσιμων υποδομών ή ο κυβερνοπόλεμος, ο Wenning υποστήριξε: «Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι… δεν μπορούν να καλυφθούν από την ιδιωτική ασφάλιση, διότι οι πιθανές απώλειες υπερβαίνουν κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια ολόκληρου του κλάδου».

Τόνισε την ανάγκη κρατικής στήριξης για τη διαχείριση αυτών των καταστροφικών κινδύνων.

Ο Wenning επεσήμανε τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με κυβερνητικούς μηχανισμούς ασφαλείας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, εκφράζοντας την ελπίδα για παρόμοιες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη. Τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, δηλώνοντας: «Αυτό είναι ο κυβερνοχώρος».

Παρά τις προκλήσεις, ο Wenning αναγνώρισε την ηγετική θέση της Munich Re στην αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, δηλώνοντας: «Με τον κυβερνοχώρο, ο όγκος αναδοχής αυτή τη στιγμή είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Με αυτό, είμαστε σαφώς ο ηγέτης της αγοράς». Τόνισε το ιστορικό κερδοφορίας και διαχείρισης κινδύνων της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα.

Σχολιάζοντας τις μελλοντικές προοπτικές, ο Wenning εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, αναφέροντας την ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση παράλληλα με την αυξανόμενη έκθεση σε κίνδυνο για ιδιωτικές εταιρείες.

Ωστόσο, σημείωσε ένα πιθανό εμπόδιο στις ρήτρες εξαίρεσης που σχετίζονται με τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο και παρόμοιους παράγοντες.

Συμπερασματικά, η ομιλία του Wenning υπογράμμισε την πιεστική ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση του εξελισσόμενου τοπίου των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, τονίζοντας τον ρόλο της κυβερνητικής υποστήριξης στον μετριασμό των συστημικών απειλών.

Πηγή άρθρου: cyprusinsurancenews.gr

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!