Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

700 υπάλληλοι της OpenAI λένε ότι θα παραιτηθούν εάν δεν επιστρέψει ο Sam Altman στη διοίκηση

Μεγάλες φουρτούνες χτυπάνε την OpenAI μετά την απόλυση του Διευθύνοντα Συμβούλου, Sam Altman. Σε επιστολή τους, εκατοντάδες μέλη του προσωπικού απειλούν να παραιτηθούν εάν δεν επαναφερθεί στη θέση του ο Altman και παράλληλα δεν παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις βαίνουν ραγδαία καθώς αυτή τη Δευτέρα ο Sam Αltman και ο τέως Πρόεδρος της ΟpenAI, Greg Brockman ο οποίος εκδιώχθηκε επίσης, προσλήφθηκαν από τον απόλυτο τεχνολογικό γίγαντα, τη Microsoft. Μάλιστα, αντίθετος με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟpenAI είναι και ο επικεφαλής της Microsoft, Satya Nadella. Ο ίδιος σε podcast εξέφρασε την ενόχλησή του, καθώς το ΔΣ της OpenAI πριν λάβει την απόφαση την Παρασκευή (17 Νοέμβρη) δεν ζήτησε την γνώμη του μεγαλύτερου επενδυτή της, της Microsoft.

Τη Δευτέρα, σε ανοιχτή επιστoλή η πληθώρα των υπαλλήλων της ΟpenAI, σχεδόν 700 άτομα, ζήτησαν την παραίτηση του ΔΣ και επισήμαναν ότι πρόκειται να αποχωρήσουν εάν ο Altman δεν γυρίσει στη θέση του.

Η επιστoλή που στάλθηκε στους 4 εναπομείναντες διευθυντές αναφέρει:

“Οι ενέργειές σας κατέστησαν προφανές ότι δεν είστε σε θέση να επιβλέπετε την ΟpenAI. Δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε για ή με άτομα που δεν διαθέτουν ικανότητα, κρίση και φροντίδα για την αποστολή και τους υπαλλήλους μας”.

“Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενδέχεται να επιλέξουμε να παραιτηθούμε από την ΟpenAI και να γίνουμε μέλη της πρόσφατα ανακοινωθείσας θυγατρικής της Microsoft που διευθύνει ο Sam Αltman και ο Greg Brockman», ανακοινώνουν οι εργαζόμενοι.

“Θα κάνουμε αυτό το βήμα άμεσα, εκτός εάν παραιτηθούν όλα τα τρέχοντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου… και αποκαταστήσουν τους Sam Αltman και ο Greg Brockman”.

Η επιστολή εμφανίστηκε πρώτη φορά στο τεχνολογικό περιοδικό “Wired“.

 

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!