Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Συνεχίζονται οι οργανωμένες κυβερνοεπιθέσεις σε χώρες – υποστηρικτές της Ουκρανίας – Στο στόχαστρο των DDoS επιθέσεων η Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή 06/09 ότι αρκετές δημόσιες και ιδιωτικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γρανάδας όπου διεξάγεται ένα συνέδριο της ΕΕ, δέχθηκαν επίθεση DDoS που πραγματοποιήθηκε από χάκερ υποστηρικτές της Ρωσίας.

Οι επιθέσεις DDoS λειτουργούν κατευθύνοντας υψηλό όγκο κυκλοφορίας στο διαδίκτυο προς στοχευμένους διακομιστές, με σκοπό την απενεργοποίησή τους, και συνήθως αποτελούν μία σχετικά απλή προσπάθεια.

Τέτοιου είδους επιθέσεις από φιλορωσικές ομάδες χάκερ έχουν καταλάβει τον κυβερνοχώρο και φαίνονται να επιτίθενται σε κράτη μέλη της ΕΕ που υποστηρίζουν ανοιχτά την Ουκρανία (δείτε εδώ).

Σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση, δήλωσε ότι όλες οι υπηρεσίες επανήλθαν στη φυσιολογική λειτουργία τους μετά από μικρές διακοπές όπως επίσης και ενίσχυσε τα μέτρα παρακολούθησης και ασφαλείας μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που υπέστησαν διάφοροι ισπανικοί φορείς ταυτόχρονα με την ανεπίσημη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εφαρμογή της υπηρεσίας λεωφορείων της Γρανάδας, Granada Bus, ήταν μία από τις επηρεαζόμενες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η ομάδα NoName, η οποία δηλώνει ότι ήταν υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ισπανία, συχνά χρησιμοποιεί τέτοιες επιθέσεις εναντίον χωρών που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Στη δήλωσή της, η ομάδα NoName δεν ανέφερε την Σύνοδο της ΕΕ αλλά αναφέρθηκε σε συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γρανάδα την Πέμπτη μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy και του προσωρινού πρωθυπουργού της Ισπανίας Pedro Sanchez, ο οποίος προσέφερε στο Κίεβο έξι συστήματα αεράμυνας HAWK.

DDoS, κυβερνοεπιθέσεις, Ισπανία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy, κατά τη σύνοδο κορυφής στην Iσπανία

Η ομάδα NoName δήλωσε ότι οι επιθέσεις της επηρέασαν αρκετές ισπανικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, το μετρό της Γρανάδας, την υπηρεσία λεωφορείων και την πύλη του τουρισμού της πόλης.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!