Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Deal 8 εκατ. ευρώ υπογράφει η Κύπρος με τη Microsoft για την τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για ψηφιακό εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου προχώρησε σε μια καθοριστική κίνηση, υπογράφοντας μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, με τον τεχνολογικό κολοσσό, Microsoft.

Αυτή η συμφωνία, που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η κυπριακή κυβέρνηση αναλαμβάνει τέτοιας κλίμακας πρωτοβουλία, προβλέπει την προμήθεια αδειών λογισμικού Μicrosoft 365 για 10.000 χρήστες, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων εργαλείων που ενισχύουν τις δυνατότητες συνεργασίας, διαχείρισης έργων, και ψηφιακής επικοινωνίας.

Η σημασία της συμφωνίας υπερβαίνει τα όρια της απλής προμήθειας λογισμικού, καθώς περιλαμβάνει επιπλέον υπηρεσίες υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό της Μicrosoft, εκπαιδεύσεις στελεχών, και προσαρμοσμένες λύσεις υλοποίησης, αναμένοντας να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων λειτουργών. Επιπροσθέτως, αυτή η κίνηση αναδεικνύει την επιδίωξη για τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού ψηφιακού κράτους που να εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με ταχύτητα και αποδοτικότητα.

Όπως τονίζει ο Υφυπουργός, Νικόδημος Δαμιανού, η συμφωνία αυτή αποτελεί έναυσμα για μια διευρυμένη συνεργασία με τη Μicrosoft, προσβλέποντας στην εκπλήρωση στρατηγικών επιδιώξεων για την ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου.

“Η δημιουργία ενός σύγχρονου, ψηφιακού κράτους, που να εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του τόπου, βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος διακυβέρνησης”, δήλωσε ο Υφυπουργός, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως “ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί τον κύριο μας συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια”.

Ακόμα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μicrosoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, επισημαίνει: “Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μέλλοντος της Κύπρου, ενισχύοντας την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα και βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη δημιουργία ενός ακόμα πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους για όλους”.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί ένα ορόσημο στην πορεία προς ένα ψηφιακό μέλλον, διασφαλίζοντας ότι η κρατική μηχανή της Κύπρου θα μπορέσει να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τους πολίτες και να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες προκλήσεις, με την υποστήριξη των προηγμένων τεχνολογικών λύσεων και της εμπειρογνωμοσύνης της Microsoft.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!