Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Οι δαπάνες Πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 5 τρισ. δολάρια το 2024

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner, οι παγκόσμιες δαπάνες για την Πληροφορική προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια, για πρώτη φορά φέτος.

Η εταιρεία αναλυτών αναφέρει ότι αναμένει ότι οι δαπάνες Πληροφορικής θα φθάσουν τα 5,06 τρισ. δολάρια το 2024, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι θετικές προοπτικές είναι ευπρόσδεκτες ειδήσεις για τον τομέα – μόλις το προηγούμενο τρίμηνο, η αύξηση αναμενόταν να είναι 6,8%, υποδηλώνοντας ισχυρότερα από τα αναμενόμενα σημάδια ανάκαμψης.

Αύξηση των δαπανών Πληροφορικής με «οδηγό» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Τζον Ντέιβιντ Λόβλοκ διακεκριμένος αντιπρόεδρος αναλυτής της Gartner, υπογράμμισε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στη συμβολή της στην αύξηση των δαπανών και στις συνεχείς επιπτώσεις της στον τομέα που θα προχωρήσει στο μέλλον:

«Βλέπουμε έναν κύκλο της ιστορίας, του σχεδίου, της εκτέλεσης όταν πρόκειται για το GenAI. Το 2023, οι επιχειρήσεις αφηγούνταν την ιστορία του GenAI και το 2024 βλέπουμε τις περισσότερες από αυτές να σχεδιάζουν την ενδεχόμενη εκτέλεση το 2025».

Μια αξιοσημείωτη μετατόπιση της εστίασης προς τη Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη ποσοτικοποιείται στην αναμενόμενη ετήσια αύξηση κατά 10% στις επενδύσεις σε συστήματα κέντρων δεδομένων, αν και εξακολουθεί να είναι η μικρότερη από τις πέντε κατηγορίες που μετρήθηκαν με μεγάλη διαφορά, αντιπροσωπεύοντας δυνητικά περίπου 259,68 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 5,06 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα δαπανηθούν το 2024.

Ο Λόβλοκ σημείωσε επίσης ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη δεξιοτήτων οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάγκη για επενδύσεις σε συμβουλευτικές υπηρεσίες – οι δαπάνες στον τομέα αυτό καλύπτουν γρήγορα τις υπηρεσίες επικοινωνιών, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι θα μπορούσαν ακόμη και να φτάσουν σύντομα στην πρώτη θέση.

 

Πηγή: liberal.gr

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!