Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Regnology, η Γερμανική Εταιρεία Λογισμικού Ρυθμιστικής Συμμόρφωσης, στο Στόχαστρο Πώλησης

Η Nordic Capital, ένας κορυφαίος ιδιωτικός επενδυτικός φορέας, εξετάζει την πώληση της Regnology, μιας εξειδικευμένης γερμανικής εταιρείας λογισμικού που ασχολείται με τη ρυθμιστική συμμόρφωση, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αξιολογήσει την εταιρεία σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον της αγοράς για τεχνολογικές εταιρείες με ρυθμιστική εμπειρογνωμοσύνη.

Η Nordic Capital διερευνά τις επιλογές της για την Regnοlogy σε συνεργασία με επενδυτικές τράπεζες και σχεδιάζει να ξεκινήσει μια διαδικασία δημοπρασίας ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πηγές του Reuters που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα η διαδικασία πώλησης να καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.

Η Regnοlogy προβλέπεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο από φορείς εκμετάλλευσης χρηματιστηρίων, όσο και από εταιρείες παροχής πληροφοριών και αξιολογήσεων, καθώς και από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Η πρωτοβουλία για πώληση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αυξημένης δραστηριότητας συναλλαγών στον τεχνολογικό κλάδο, όπου η πίεση από τον πληθωρισμό και τη χρηματοδότηση φαίνεται να υποχωρεί.

Η Regnοlogy, με έδρα τη Φρανκφούρτη, προσφέρει λογισμικά σε διάφορους τομείς που ασχολούνται με φορολογικές και ρυθμιστικές αναφορές, εξυπηρετώντας τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτικές αρχές και άλλα οικονομικά ιδρύματα. Αποκτήθηκε από την Nordic Capital το 2020 και έκτοτε έχει επεκταθεί μέσω εξαγορών, αναδεικνύοντας τη στρατηγική της στον τομέα της ρυθμιστικής τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον της αγοράς για τη Regnology ενδέχεται να καθοδηγηθεί από την πρόσφατη πώληση του ανταγωνιστή Adenza, η οποία έθεσε ένα υψηλό πρότυπο αξιολόγησης στον κλάδο. Με την αξία της Regnοlogy να εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος και τα έσοδα να φτάνουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ το 2022, η προσεχής δημοπρασία αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από μια ποικιλία επενδυτών, προσδίδοντας έτσι μια νέα δυναμική στην αγορά ρυθμιστικής τεχνολογίας.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!