Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Δύο brands αναστέλλουν την προβολή τους στο “X” μετά από εμφάνιση των διαφημίσεών τους σε ναζιστικό περιεχόμενο

Δύο τουλάχιστον εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αναστολή των διαφημίσεών τους στο X, την πλατφόρμα που παλιότερα αναγνωριζόταν ως Twitter. Αυτή η απόφαση προέκυψε μετά τον εντοπισμό διαφημίσεων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και άλλων, σε έναν λογαριασμό που προώθησε φασιστικό περιεχόμενο.

Το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημόσια δήλωση της διευθύνουσας συμβούλου του X, Linda Yaccarino, σχετικά με την αφοσίωση της εταιρείας στην ασφάλεια των εμπορικών σημάτων που προωθούνται μέσω της πλατφόρμας. Ειρωνική σύμπτωση θα λέγαμε.

Ο οργανισμός “Media Matters for America“, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση παρακολούθησης ειδήσεων, παρουσίασε μια έκθεση την Τετάρτη όπου κατέγραψε την εμφάνιση διαφημίσεων γνωστών μαρκών στον εν λόγω λογαριασμό, ο οποίος προωθούσε ναζιστικό περιεχόμενο.

Μεταξύ των εταιρειών που προβάλλονταν σε συνδυασμό με tweets που προώθησαν τον Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα συμπεριλαμβάνονται οι Adobe, Gilead Sciences, η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Maryland, το NYU Langone Hospital του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και η Ένωση Διαδικτύου και Τηλεόρασης (NCTA-The Internet and Television Association). Αυτές οι εταιρείες αντιμετώπισαν την καταγραφή των διαφημίσεών τους σε αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Σε αντίδραση στα ευρήματα αυτά, η NCTA και η Gilead ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη διακόψει τις διαφημιστικές τους εκστρατείες στο X. Εκπρόσωπος της NCTA, Brian Dietz, τόνισε τη σοβαρότητα  της κατάστασης, την σημασία της ασφαλούς τοποθέτησης των διαφημίσεών τους και την υψηλή προτεραιότητα της ασφάλειας του εμπορικού τους σήματος.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Gilead δήλωσε ότι η εταιρεία έχει επίσης διακόψει τις διαφημίσεις της, ενώ η πλατφόρμα X διεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για εταιρείες να αναλαμβάνουν υπεύθυνη προσέγγιση στην τοποθέτηση διαφημίσεών τους, προκειμένου να αποτρέπουν την ανάδειξη επιβλαβούς περιεχομένου σε συνδυασμό με το μήνυμα τους.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!