Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

ΤΠΕ: Σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζουν οι δαπάνες τεχνολογίας με ετήσιο ρυθμό 6% έως το 2027

Το 2023 όπως επίσης και τα επερχόμενα χρόνια προβλέπεται να σημειώνουν ανοδική πορεία οι παγκόσμιες δαπάνες στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι δαπάνες αυτές θεωρούνται πλέον ανελαστικές και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς επιχειρήσεις και οργανισμοί παραμένουν αφοσιωμένοι στην ψηφιακή εξέλιξη.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ, το 2022, η αξία της αγοράς ΤΠΕ έφτασε τα $4,7 τρισεκατομμύρια, και παρά την ελαφρά επιβράδυνση το 2023, αναμένεται να συνεχίσει τη σταθερή ανάπτυξή της έως το 2027, με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7%.

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), οι Υπηρεσίες Λογισμικού και Πληροφοριών θα είναι ο κλάδος με την ταχύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο 2023-2027, με CAGR 11,4%. Ακολουθούν οι αγορές κεφαλαίων με CAGR 10,2% και ο κλάδος των επιστημών της ζωής με CAGR 8,8%.

Το 2022, οι τρεις κλάδοι με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της ΤΠE, εκτός από τους καταναλωτές, ήταν οι τραπεζικές υπηρεσίες, ο δημόσιος τομέας και οι τηλεπικοινωνίες. Αυτοί οι κλάδοι συνολικά δαπάνησαν περίπου $715 δισεκατομμύρια σε ΤΠE παγκοσμίως.

Το λογισμικό αναμένεται να παραμείνει η ηγετική δύναμη στον τομέα των δαπανών ΤΠE, με CAGR 12%, εστιάζοντας σε εφαρμογές διαχείρισης πόρων επιχειρήσεων, εφαρμογές διαχείρισης και ροής εργασίας περιεχομένου και λογισμικό ασφαλείας.

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον τομέα του λογισμικού περιλαμβάνουν τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με CAGR 36,3%. Αντίθετα, οι υπηρεσίες υλικού και τηλεπικοινωνιών αναμένεται να αναπτύσσονται με πιο μέτριους ρυθμούς, με CAGR 4,2% και 2,6% αντίστοιχα. Οι υπηρεσίες επιχειρήσεων και πληροφορικής αναμένεται να σημειώσουν ανάπτυξη κοντά στον γενικό μέσο όρο της αγοράς.

Όσον αφορά τις παγκόσμιες δαπάνες ΤΠE, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν η μεγαλύτερη αγορά, με αναμενόμενες δαπάνες ύψους $2,38 τρισεκατομμυρίων έως το 2027. Ακολουθούν η Δυτική Ευρώπη με δαπάνες $1,19 τρισεκατομμυρίων και η Κίνα με δαπανες $721 δισεκατομμυρίων. Αναμένεται ότι η Λατινική Αμερική θα καταγράψει την ταχύτερη αύξηση στις δαπανες, με πενταετές CAGR 8%, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ict_investments2

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!