Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Deloitte διαθέτει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης σε 75.000 υπαλλήλους της

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που υποδηλώνει το μέλλον της εργασίας, η Deloitte θέτει σε λειτουργία το PairD, ένα chatbot βασισμένο στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, για να εξυπηρετήσει 75.000 υπαλλήλους της σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Το εσωτερικό εργαλείο, που πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2023, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ραγδαίας υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης από τις εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών.

Το PairD, αναπτυγμένο εσωτερικά από το ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης της Deloitte, αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης στην αυτοματοποίηση εργασιών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Με την ικανότητα να συντάσσει email, να παράγει κώδικα, να δημιουργεί παρουσιάσεις PowerPoint, να διεξάγει έρευνα και να δημιουργεί ατζέντες συνεδριάσεων, το ΡairD στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων της εταιρείας και στην μείωση του χρόνου που παίρνουν συγκεκριμένες εργασίες.

Ωστόσο, η Εταιρεία λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ενημέρωσε τους εργαζομένους της πως, καθώς το εργαλείο βρίσκεται σε πρώιμη φάση, μπορεί να παράγει και ανακριβείς πληροφορίες. Οι χρήστες του chatbot καλούνται να ελέγχουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν και να διεξάγουν επιμελώς την δική τους έρευνα για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, η Deloitte παραδέχθηκε ότι το εργαλείο ΡairD είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη. Το προσωπικό της ενημερώθηκε για την πιθανότητα παραγωγής ανακριβών πληροφοριών και την ανάγκη διεξαγωγής δέουσας επιμέλειας και επαλήθευσης των δεδομένων πριν τη χρήση τους σε εργασία.

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές τις Deloitte έχουν επίσης επενδύσει στην δημιουργία chatbots με τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως η PwC, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία στα νομικά και φορολογικά τμήματα προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητα και την ταχύτητα των υπαλλήλων της παρέχοντάς τους, παραδείγματος χάρη, συνοπτικές πληροφορίες από μακροσκελή νομικά έγγραφα. Η Allen & Overy, η φημισμένη Βρετανική δικηγορική εταιρεία, επίσης δημιούργησε ένα AI εργαλείο όπου οι δικηγόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη σύνταξη νέων διαπραγματευτικών συμβολαίων.

Προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο PairD, οι εργαζόμενοι της Deloitte απαιτείται να ολοκληρώσουν μία ενότητα βασικής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, δωρεάν πρόσβαση στο εργαλεία θα έχει προσεχώς και η φιλανθρωπική Scope.

Σε δήλωσή του στους Financial Times, ο Κώστας Περρίκος, επικεφαλής του τμήματος δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στη Deloitte τόνισε ότι η κίνηση αυτή της Εταιρείας αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης επενδυτικής στρατηγικής γύρω από τις χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης τόσο σε εταιρικό και πελατοκεντρικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!