Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Ποιο antivirus να επιλέξω για το κινητό μου; – Είναι πράγματι τόσο σημαντικό;

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε τα κινητά μας για να επικοινωνήσουμε, να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο, να αγοράσουμε προϊόντα και υπηρεσίες, και για πολλές άλλες δραστηριότητες. Ωστόσο, με την αύξηση της χρήσης των κινητών συσκευών, αυξάνεται και ο κίνδυνος επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εγκαταστήσουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα antivirus λογισμικού στη συσκευή μας.

Τι είναι τα ιοί κινητών και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη συσκευή σας;

Οι ιοί κινητών είναι κακόβουλο λογισμικό που σχεδιάστηκε ειδικά για να μολύνει και να προκαλέσει ζημιά στις κινητές συσκευές. Αυτοί οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως απώλεια δεδομένων, αργή απόκριση της συσκευής ακόμη και κλοπή ταυτότητας. Ορισμένοι από τους πιο κοινούς ιούς κινητών περιλαμβάνονται σε SMS, Bluetooth και Android.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε antivirus κινητών τηλεφώνων

Όταν επιλέγετε ένα antivirus , υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτον, πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα πραγματικού χρόνου σάρωσης. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό θα ελέγχει συνεχώς τη συσκευή σας για ιούς και άλλες απειλές.

Δεύτερον, πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα anti-phishing. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό θα προσπαθήσει να αποτρέψει την απάτη και την κλοπή ταυτότητας. Τέλος, πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα αντι-κλοπής. Με αυτόν τον τρόπο, το λογισμικό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να ασφαλίσετε τη συσκευή σας αν χαθεί ή κλαπεί.

Η σημασία του update

Είναι κρίσιμο να ενημερώνετε το antiνirus σας τακτικά. Αυτό γίνεται για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας είναι προστατευμένη από τις πιο πρόσφατες απειλές. Αν δεν ενημερώσετε το λογισμικό, μπορεί να αφήσετε τη συσκευή σας ευάλωτη σε νέους κινδύνους. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια νέα μορφή ιού που το λογισμικό δεν αναγνωρίζει, η συσκευή σας μπορεί να μολυνθεί και να προκαλέσει ζημιά.

Δωρεάν ή επί πληρωμή;

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί εάν μπορούμε να γλυτώσουμε κάποια λεφτά με δωρεάν λογισμικά antiνirus! Τα δωρεάν λογισμικά προσφέρουν βασική προστασία από ιούς και άλλες απειλές, αλλά μπορεί να υπολείπονται ορισμένες προηγμένες λειτουργίες.

Σε αντίθεση, τα επί πληρωμή λογισμικά προσφέρουν πλήρη προστασία και πολλές επιπλέον λειτουργίες, όπως anti-phishing, anti-theft και τεχνική υποστήριξη. Επίσης, τα επί πληρωμή λογισμικά συνήθως προσφέρουν καλύτερη απόδοση και ανίχνευση απειλών.

Η σημασία της αξιολόγησης της απόδοσης του antivirus

Είναι σημαντικό να αξιολογείτε τακτικά την απόδοση του λογισμικού antiνirus σας. Αυτό γίνεται για να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό λειτουργεί σωστά και προσφέρει τη μέγιστη προστασία.

Μπορείτε να αξιολογήσετε την απόδοση του antiνirus σας με διάφορους τρόπους, όπως την εκτέλεση συστηματικών σαρώσεων για εντοπισμό και αφαίρεση απειλών, την παρακολούθηση των ενημερώσεων και των επιδόσεων του λογισμικού, καθώς και τη σύγκριση των αποτελεσμάτων με άλλα λογισμικά προστασίας.

Η αξιολόγηση της απόδοσης σας βοηθά να προσδιορίσετε πιθανά προβλήματα και να λάβετε μέτρα για να τα διορθώσετε, εξασφαλίζοντας έτσι ότι ο υπολογιστής σας παραμένει θωρακισμένος και ασφαλής.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό Malware που παρουσιάζεται ως ChatGPT από το σύστημά σας

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!