Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

H Lancom ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με το AMS-IX για την ενίσχυση των υπηρεσιών Remote Peering

H Lancom ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με το AMS-IX για την ενίσχυση των υπηρεσιών Remote Peering
Η Lancom, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center, cloud και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τo AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange). H συνεργασία αυτή θα προσφέρει στους πελάτες της Lancom τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο του AMS-IX από όλα τα ιδιόκτητα data centers της Lancom, συμπεριλαμβανομένων του Balkan Gate Thessaloniki και του επερχόμενου Balkan Gate Heraklion στην Κρήτη. Η υπηρεσία remote peering είναι επίσης διαθέσιμη μέσω όλων των PoP’s που διαθέτει η Lancom σε data centers τρίτων στην Ελλάδα, όπως αυτά της TI Sparkle Metamorfosi και της Digital Realty στην Αθήνα αλλά και στην κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων του Telepoint στη Σόφια, του FR5 της Equinix στη Φρανκφούρτη, του MIX στο Μιλάνο και του Cineca Caesar στη Ρώμη. Η διασύνδεση με το AMS-IX επιτυγχάνεται μέσω μιας multi 100-Gigabit DWDM τεχνολογίας, που τροφοδοτείται από το δίκτυο υψηλής τεχνολογίας της EXA Infrastructure.
Η Lancom είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει υπογράψει συμφωνία remote peering με τo AMS-IX, με στόχο να παρέχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές peering, με τη χαμηλότερη δυνατή καθυστέρηση και με ασύγκριτη απόδοση δικτύου στους πελάτες της.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με το AMS-IX. Με περισσότερα από 870 δίκτυα και φτάνοντας σε πρωτοφανή traffic peak τα 12 Terabit ανά δευτερόλεπτο (Tbps), το AMS-IX είναι ο καταλληλότερος συνεργάτης, για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες του δικτύου μας και να παρέχουμε υπηρεσίες σύνδεσης και peering που δεν έχουν ξαναδεί οι πελάτες μας», δήλωσε ο Γιώργος Νώλης, CEO της Lancom. «Αυτή η συνεργασία όχι μόνο ενισχύει τις υπηρεσίες μας, αλλά επιπλέον ευθυγραμμίζεται με το όραμα και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις, για να καλύψουμε τις συνεχόμενες ανάγκες των πελατών μας».
Η άμεση σύνδεση της Lancom με το AMS-IX δείχνει τη δέσμευσή της για τη διεύρυνση της υποδομής του δικτύου της και την παροχή αξιόπιστων επιλογών σύνδεσης στους πελάτες της σε όλη την Ευρώπη.
Ο Charles Karsten, Director of Sales and Business Development του AMS-IX, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Lancom ως νέο συνεργάτη μεταπώλησης του AMS-IX. Μέσω της συνεργασίας μας, μπορούμε να επεκτείνουμε περαιτέρω την κάλυψη του δικτύου peering, εξυπηρετώντας παράλληλα περισσότερους πελάτες στην Ελλάδα και την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επεκτείνουν το οικοσύστημα του δικτύου τους με τη σύνδεση στην πλατφόρμα μας».
Σχετικά με το AMS-IX:
Το AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) είναι μια ουδέτερη ένωση μελών που λειτουργεί πολλαπλές πλατφόρμες διασύνδεσης σε όλο τον κόσμο. Η κορυφαία πλατφόρμα στο Άμστερνταμ διαδραματίζει καίριο ρόλο στον πυρήνα του διαδικτύου εδώ και 30 χρόνια και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους internet traffic στον κόσμο με πάνω από 12 Terabits ανά δευτερόλεπτο (Tbps) κίνησης αιχμής. Η σύνδεση στο AMS-IX εξασφαλίζει σε πελάτες, όπως παρόχους internet, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και παρόχους cloud, ότι η παγκόσμια κυκλοφορία IP τους δρομολογείται με αποτελεσματικό, γρήγορο, ασφαλή, σταθερό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Αυτό τους επιτρέπει να προσφέρουν χαμηλές καθυστερήσεις και ελκυστικές διαδικτυακές εμπειρίες για τους τελικούς χρήστες. Το AMS-IX διασυνδέει περισσότερα από 1000 δίκτυα IP στον κόσμο. Επίσης, το AMS-IX διαχειρίζεται τα πρώτα mobile peering points στον κόσμο: το Global Roaming Exchange (GRX), το Mobile Data Exchange (MDX) και τα σημεία διασύνδεσης Internetwork Packet Exchange (I-IPX).
Περισσότερες πληροφορίες: www.ams-ix.net
Σχετικά με την Lancom:
Η Lancom, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center, cloud και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, διαθέτει τρία ιδιόκτητα Data Centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαζί με ένα ιδιόκτητο Δίκτυο Οπτικών Ινών που εκτείνεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Το Balkan Gate Thessaloniki αποτελεί το μεγαλύτερο carrier neutral, Tier III Data Center στη Βόρεια Ελλάδα και είναι απευθείας συνδεδεμένο με τους περισσότερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, καθώς και με παγκόσμιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρέχοντας πολλαπλές επιλογές διασύνδεσης με τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Τουρκία. Η πρόσφατη επένδυση της Lancom στο Ηράκλειο Κρήτης θα δημιουργήσει μια δυναμική τηλεπικοινωνιακή διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το lancom.gr

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!