Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Λευτέρης Καραφίλης – Giant Stride: Ένα Πρακτικό Πλαίσιο Κυβερνοασφάλειας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Σε ένα προληπτικό πλάνο δράσης με γνώμονα την κυβερνοασφάλεια μίας επιχείρησης εστίασε την ομιλία του στο 36th Thessaloniki Insurance Conference, ο κ. Λευτέρης Καραφίλης, Executive Director της Giant Stride.

Στην εποχή της ψηφιακής ανάπτυξης και της εκτεταμένης διαδικτυακής παρουσίας, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια σειρά από κυβερνοκινδύνους που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την ασφαλή λειτουργία τους όσο και την προστασία των πελατών τους. Από την παραβίαση δεδομένων μέχρι την κυβερνοεπίθεση που στοχεύει στην αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών, οι απειλές είναι πολυάριθμες και απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και ενημερωμένες στρατηγικές ασφαλείας.

Τι συμβαίνει ωστόσο την στιγμή που ως επιχείρηση βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια κυβερνοεπίθεση;

Οι κυβερνοεπιθέσεις διακρίνονται από μια σειρά απειλών με διαφορετικά στοιχεία και πρακτικές, με την πιο συνηθισμένη μορφή που απειλεί την δραστηριότητα μιας επιχείρησης να είναι οι επιθέσεις τύπου Ransomware. Σε αυτή την περίπτωση hackers κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας κλειδώνοντάς σας απ’ έξω από τα συστήματά σας και απαιτώντας λύτρα για να σας επιτρέψουν ξανά την πρόσβαση.

Μπορεί να συμβεί και σε εσάς; Φυσικά και μπορεί δηλώνει ο κ. Καραφίλης! Η κοινή παραδοχή είναι ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι μέτρα προστασίας όπως ένα βασικό antivirus και ένα firewall είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την προστασία μιας επιχείρησης στον κυβερνοχώρο. Χαρακτηριστικό των παραπάνω αποτελεί πως “το 51% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν εφαρμόζει κανένα απολύτως πλαίσιο κυβερνοασφάλειας”, όπως αναφέρει ο κ. Καραφίλης.

Η Λύση: Ένα Πρακτικό Πλαίσιο Κυβερνοασφάλειας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Έως το 2025 ο τομέας των κυβερνοαπειλών αναμένεται να φτάσει τα 12-13 εκατ. δολάρια, επισημαίνει ο κ. Καραφίλης. Καθώς η ενασχόληση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο αποτελεί μια καθημερινή πρακτική το πλαίσιο της απειλής διευρύνεται μέρα με την μέρα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της επιχείρησης απέναντι σε κυβερνοκινδύνους, ο κ. Καραφίλης προτείνει τα εξής 3 βήματα:

  • Κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας
  • Επιλογή των κατάλληλων τεχνολογιών και εργαλείων κυβερνοασφάλειας
  • Εμπιστοσύνη στους ειδικούς

 

Το τελευταίο βήμα αποτελεί και το πιο σημαντικό. Η Giant Stride διαθέτοντας την κατάλληλη εμπειρογνωμοσύνη και τεχνολογία στον τομέα, βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση όχι μόνο για θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά και για θέματα που αφορούν το internet, τα emails, τα office και τα πάντα γύρω από την ασφάλεια των συστημάτων σας, μειώνοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις, συντελώντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Χάρη στο πολυβραβευμένο IT Total Care της Giant Stride, η επιχείρησή σας μπορεί να έχει έναν καθορισμένο σύμβουλο που θα σας βοηθήσει με την ψηφιακή μετάβαση της εταιρείας σας και την ασφάλειά σας στον κυβερνοχώρο. Αρκεί μονάχα ένα τηλέφωνο!

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του κ. Καραφίλη στο 36th Thessaloniki Insurance Conference:

Πηγή: insuranceforum.gr

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!