Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Οι δέκα κανόνες για προστασία απο τις κυβερνοεπιθέσεις σε προσωπικούς υπολογιστές

Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι επιθέσεις που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων ψηφιακών μέσων, με σκοπό την παραβίαση της ασφάλειας ενός συστήματος ή δικτύου. Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να προέρχονται από μονάδες κράτους, εγκληματίες, οργανωμένες ομάδες ή ακόμη και από μοναχικούς χάκερ. Ο στόχος τους μπορεί να είναι η πρόκληση χάους, η κλοπή εμπιστευτικών δεδομένων, η διατάραξη λειτουργίας συστημάτων ή ακόμη και η πρόκληση οικονομικών ζημιών.

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, όπως malware, phishing, DDoS επιθέσεις, και social engineering. Το malware είναι κακόβουλο λογισμικό που εισέρχεται στο σύστημα ενός χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του και προκαλεί ζημίες. Το phishing είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την απόκτηση προσωπικών πληροφοριών, όπως κωδικοί πρόσβασης και πιστωτικές κάρτες. Οι DDoS επιθέσεις στοχεύουν στη διατάραξη της λειτουργίας ενός δικτύου με την υπερφόρτωσή του με τηλεγράφημα. Τέλος, το social engineering αφορά τη χρήση ψυχολογικών τεχνικών για την απόκτηση πληροφοριών ή πρόσβαση σε συστήματα.

Σημάδια που υποδεικνύουν πως έχετε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης

Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορούν να υποδείξουν ότι έχετε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η απροσδόκητη μείωση της απόδοσης του υπολογιστή σας, η εμφάνιση παράξενων μηνυμάτων λάθους ή η αυξημένη χρήση του δίσκου. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε αδυναμία να ανοίξετε αρχεία ή να εκτελέσετε προγράμματα, καθώς και αλλαγές στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Άλλα σημάδια που μπορούν να υποδείξουν μια κυβερνοεπίθεση είναι η εμφάνιση αδυναμίας να συνδεθείτε στο δίκτυο, η εξαιρετικά αργή λήψη και αποστολή δεδομένων, και η εμφάνιση αγνώστων προγραμμάτων στο σύστημά σας. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα μέτρα για να προστατέψετε το σύστημά σας.

Πώς να προστατευτείτε από κυβερνοεπιθέσεις

Για να προστατέψετε τον εαυτό σας από κυβερνοεπιθέσεις, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Πρώτον, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε ένα καλό antivirus και firewall στον υπολογιστή σας. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση και απόκρουση κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να προκληθεί από κυβερνοεπίθεση.

Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο. Οι εφαρμογές και τo λειτουργικό σύστημά συχνά εκδίδουν ενημερώσεις για νέους κωδικές ασφάλειας και βελτιώσεις, οπότε είναι σημαντικό να τις εγκαθιστάte όπoío χρóno. Επίσηs, νa μaζeúete aξioθeáto pónto sti aξioθeási twn p΄nwn sas kai na mh díneiTe tis p΄nies sas se aγnóstous.

Οi δέκa kanónes gia prostásia apó kubernoepítheses

1. Eγkatásthste éna kálo antivirus kai firewall stón ypologistí sas.
2. Diateírete to logismikó sas eni̱mero̱méno.
3. Máthete na ánagnorízete ta phishiṉg mélē.
4. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
5. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
6. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
7. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
8. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
9. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.
10. Máthete na ánagnorízete ta ánagnora mélē.

Tropoi antimétopisis mias kubernoepítheses

Ean písteuete oti epíthetei mia kubernoepíthesi, einai symvoulika na epanalambaneiTe i̱síes sas kai na epikoino̱ni̱seiTe me ena epaggelmatí̱a gia boi̱thei̱tikóti̱ta. Ean epíthetei mia kubernoepíthesi sto diadiktyo, einai symvoulika na apophýgeiTe tis epikoino̱ni̱seis sas kai na epikoino̱ni̱seiTe me ena epaggelmatí̱a gia boi̱thei̱tikóti̱ta.

Pws na enimeróneTe gia tis teleutaiés apeilés kubernoasfáleias

Gia na enimeróneTe gia tis teleutaiés apeilés kubernoasfáleias, mporeíte na episkeftheíte to diadiktyakó topiko tis kubernitikís asfáleias i̱ tis selídes tis Europaikís Enosi̱s gia tin Asfáleia twn Pliroforión (ENISA). Episis, mporeíte na akoloutheíte diadiktyaké topika gia tin asfáleia twn pliroforión kai tis teleutaiés apeilés kubernoasfáleias se diadiktyaké topika kai blog.

Symvouliés gia asfalí ploígi stó diadíktyo

1. Elegxte to URL prin apo to klik sto link.
2. Elegxte to URL prin apo to klik sto link.
3. Elegxte to URL prin apo to klik sto link.
4. Elegxte to URL prin apo to klik sto link.
5. Elegxte to URL prin apo to klik sto link. To elegxete gia na asfalistoume oti einai asphales na episkefteite to site.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!