Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

O Αγώνας μεταξύ AMD και Nvidia: Η AMD εξαγοράζει startup με σκοπό την κατασκευή τσιπ βασισμένα σε τεχνολογία AI

Η AMD ανακοίνωσε την Τρίτη (10 Οκτωβρίου) ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει τη νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, Nod.ai, ένα χαρακτηριστικό βήμα της στρατηγικής με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων της σε επίπεδο λογισμικού.

Η ΑMD έχει δεσμευθεί να επενδύσει και να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού που θα υποστηρίζει τις διάφορες γενιές των τσιπ που παράγει.

Με στόχο να ξεπεράσει  την πασίγνωστη ανταγωνίστρια εταιρεία κατασκευής τσιπ, Nvidia, η Advanced Micro Devices (ΑMD) έχει καταθέσει σημαντικά σχέδια για τη κατασκευή λογισμικού που απαιτείται για την λειτουργία των προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Σε διάστημα που υπερβαίνει τα δέκα χρόνια, η Nvidia κατόρθωσε να χτίσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά των τσιπ AI, χάρη στο λογισμικό που παράγει και στο οικοσύστημα ανάπτυξης λογισμικού.

Ο πρόεδρος της ΑMD, Βίκτορ Πενγκ, δήλωσε σε συνέντευξη με το Reuters: “Εκτελούμε αυτή τη στρατηγική, και το κάνουμε μέσω εσωτερικών επενδύσεων αλλά και μέσω εξωτερικών εξαγορών.”

Η εξαγορά της Nod.ai ανταποκρίνεται στην ανάγκη της ΑMD για τεχνολογία που θα της επιτρέψει ευκολότερα να αναπτύξει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης προσαρμοσμένα στα τσιπ της εταιρείας.

Να σημειωθεί πως η Nod.ai παρέχει την τεχνολογία της σε μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων και άλλους πελάτες.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η Nod.ai, που έχει την έδρα της στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, έχει συγκεντρώσει περίπου 36,5 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook.

Φέτος, η ΑMD δημιούργησε μια ανεξάρτητη ομάδα που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των τσιπ AI μετά της εξαγορά της Nod.ai, σύμφωνα με τον Πενγκ. Αυτή η ομάδα απαριθμεί περίπου 1.500 μηχανικούς, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να εξειδικεύεται στον τομέα του λογισμικού. Η ΑMD προγραμματίζει να διευρύνει την ομάδα αυτή με 300 επιπλέον προσλήψεις φέτος και περισσότερες το 2024.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!