Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Bill Gates για Τεχνητή Νοημοσύνη: Μέσα σε 5 χρόνια η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ριζικά

Στη σύγχρονη εποχή, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναδεικνύεται ως ένας παράγοντας που διαμορφώνει συνεχώς την κοινωνία, την οικονομία, και την καθημερινότητά μας. Νέες τεχνολογίες με την βοήθεια την τεχνητής νοημοσύνης αναδύονται, σε ρυθμό πολύ πιο έντονο απ’ ότι παλιότερα.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, υποστηρικτής της ασφαλούς χρήσης της καινοτόμας τεχνολογίας Bill Gates, προβλέπει έναν ολικό μετασχηματισμό της ζωής μας στα επόμενα μόνο πέντε χρόνια, με την τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάζει αρκετούς τομείς.

Στη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN, ο Bill Gates αναγνωρίζει τους φόβους που εκφράζονται σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της ΤΝ, αλλά επισημαίνει ότι η ιστορία δείχνει ότι με κάθε νέα τεχνολογία προκύπτουν ανησυχίες πριν από την εμφάνιση νέων ευκαιριών.

Ο Bill Gates επισημαίνει τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, την υγεία και πολλούς άλλους τομείς. Μιλώντας για το ChatGPT-4 της OpenAI, που έχει επιφέρει “δραματικές” βελτιώσεις, επισημαίνει ότι αυτό το σύστημα μπορεί να διαβάζει και να γράφει ουσιωδώς, προσθέτοντας σημαντική αξία στην καθημερινότητά μας. “Είναι σχεδόν σαν να έχουμε έναν υπάλληλο που είναι δάσκαλος, δίνει συμβουλές υγείας, βοηθά στη συγγραφή κώδικα και εξυπηρετεί στις κλήσεις τεχνικής υποστήριξης”, εξηγεί ο ίδιος.

Η επένδυση της Microsoft στην OpenAI, ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα και την αισιοδοξία με την οποία η εταιρεία αντιμετωπίζει την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Βill Gates παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της OpenAI.

Παράλληλα, μέσω του ιδρύματός του, εργάζεται για να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για να αξιοποιήσουν οι φτωχότερες χώρες τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Στην Αφρική, για παράδειγμα, οι ελλείψεις σε γιατρούς και δασκάλους είναι πολύ πιο έντονες από ό,τι στη Δύση, και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην κάλυψη αυτών των αναγκών.

Ένα παράδειγμα που έθεσε ο Βill Gates προκειμένου να κατανοήσουμε τα πλαίσια και τις ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης αφορά την γεωργική επανάσταση το 1990. Εκείνη την εποχή, πολλοί αναρωτιόνταν τι θα γίνει με τους ανθρώπους που εργάζονταν στη γεωργία, αλλά η τεχνολογία δημιούργησε νέες θέσεις και νέες κατηγορίες εργασίας.

Αντίστοιχα προβλέπει πως θα λειτουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και εισάγοντας την ανθρωπότητα σε νέα -τεχνολογικά διασυνδεδεμένη- εποχή.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!