Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Δημήτρης Παπαστεργίου – Στα σκαριά η δημιουργία ενός νέου ChatBot στο περιβάλλον του gov.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε εχθές (11.10) τη δημιουργία ενός νέου ChatBot, προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο θα ενσωματωθεί στο περιβάλλον του gov.gr και θα συνομιλεί με τους πολίτες.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Cyber Greece 2023, με θέμα “AI & Cybersecurity: Innovation and Challenges”.

Σκοπός της νέας υπηρεσίας όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαστεργίου είναι να εξυπηρετεί άμεσα τους Έλληνες πολίτες, παρέχοντας απαντήσεις και λύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της διαθεσιμότητας του ChatBot 24/7, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πολιτών. Η εν λόγω υπηρεσία έχει ήδη δημιουργηθεί και βρίσκεται στο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών, αναμένοντας να γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλούς τομείς, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η υποστήριξη της υγείας, με παράδειγμα τη συνταγογράφηση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα νέα βήματα της κυβερνητικής στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού φορέα. Ο φορέας αυτός θα εποπτεύει, εκτός από τους φορείς του δημοσίου, και τους ιδιωτικούς φορείς, επεκτείνοντας την έννοια της κυβερνοασφάλειας σε όλες τις εγχώριες υποδομές και συστήματα. Παράλληλα, ενδέχεται να διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό που θα πραγματοποιεί ελέγχους και ενδεχομένως να επιβάλλει πρόστιμα, όπου κρίνεται αναγκαίο. Εννοείται πως στα πλαίσια της εποπτείας του θα έχουν ενσωματωθεί οι πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την προστασία απέναντι στις κυβερνοαπειλές που εντάσσονται στην εθνική νομοθεσία.

Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός αντίστοιχου “112” για την κυβερνοασφάλεια. Αυτή η υπηρεσία θα είναι υπεύθυνη για την άμεση και σωστή ενημέρωση των συστημάτων που είναι πιο ευάλωτα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!