Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Google συστήνει το Duet AI for Developers

Για τους προγραμματιστές που αναζητούν διαρκώς εργαλεία με τα οποία μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους, αυτοματοποιώντας κάποια tasks, το νέο Google Duet AI for Developers ήρθε για να λύσει τα χέρια.

Το Duet AI είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει υποστήριξη στις ομάδες ανάπτυξης για τη δημιουργία, την υλοποίηση και τη λειτουργία εφαρμογών με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Duet AI είναι η AI-driven συμπλήρωση και παραγωγή κώδικα. Πόσες φορές ψάξατε στον κώδικα να βρείτε αυτή τη μία γραμμή λάθους αλλά δεν βρίσκατε τι ακριβώς φταίει;

Ουσιαστικά, καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί, το AI μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες κώδικα και να προσφέρει το ακριβές τμήμα που χρειάζεται, μειώνοντας δραματικά τη συγγραφή λειτουργικού κώδικα, χωρίς τα στιγμιαία λάθη πληκτρολόγησης.

Το Duet AI περιλαμβάνει επίσης ένα chatbot που κατανοεί ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κώδικα στη φυσική ομιλούμενη γλώσσα. Ο χρήστης μπορεί να κάνει ερωτήσεις σχετικές με κώδικα χωρίς να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ορολογία, έτσι ακριβώς πως θα έκανε και με έναν συνάδελφο. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ανεκτίμητο όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα και χρειάζεστε γρήγορη, αξιόπιστη καθοδήγηση χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε σε αμέτρητους online πόρους ή περιττό documentation.

Ακόμα, το Duet AI για Προγραμματιστές ολοκληρώνει τον κώδικά κατά τη συγγραφή και δημιουργεί ολόκληρα τμήματα κώδικα ή λειτουργίες κατόπιν απαίτησης.

Η υποστήριξη του κώδικα είναι διαθέσιμη σε πολλά περιβάλλοντα ανάπτυξης, όπως το Visual Studio Code, τα IDEs (Integrated Development Environments) της JetBrains (IntelliJ, PyCharm, GoLand, WebStorm κ.ά.), τα Cloud Workstations, το Cloud Shell Editor, και υποστηρίζει 20+ γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των Go, Java, Javascript, Python και SQL.

Η ευρεία συμβατότητα εξασφαλίζει μία απρόσκοπτη και ομαλή ενσωμάτωση στην υπάρχουσα ροή εργασίας.

Παράλληλα, προσφέρει άλλες “έξυπνες” δυνατότητες, όπως η δημιουργία δοκιμών και επεξήγηση κώδικα, αυτοματοποιώντας μερικές από τις πιο μονότονες εργασίες.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ωστόσο είναι πως είναι πλήρως προσαρμόσιμο στις μοναδικές απαιτήσεις του κάθε έργου, εγγυώντας συνάφεια και αποτελεσματικότητα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!