Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Airbnb λέει Airbn-bye στα Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν

Εσείς τι θα κάνετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Πάντως όχι πάρτυ σε κάποιο Airbnb.

Για χρόνια η πλατφόρμα, εκτός της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης που άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της, χρησιμοποιούταν από “party animals” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένας ιδιωτικός χώρος με κέφι, γέλιο, δυνατή μουσική και τους αγαπημένους σου κοντά είναι στοιχεία απαραίτητα για να “πάει καλά η χρονιά”!

Η Airbnb ωστόσο βάζει τέλος σε τέτοιες μαζώξεις με την χρήση -φυσικά- της τεχνητής νοημοσύνης!

Τα παράπονα από γείτονες και ιδιοκτήτες κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν μυριάδες. Η καθοριστική όμως απόφαση της απαγόρευσης πάρτυ πάρθηκε τον περασμένο Ιούνιο μετά από μία σειρά ακραίων γεγονότων όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε ακίνητα της Airbnb που είχαν μισθωθεί για μεγάλες συγκεντρώσεις.

Οι νέες λειτουργίες που προστίθενται χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη θα λειτουργούν στις ιστοσελίδες της σ’ ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ζηλανδίας, Καναδά και Αυστραλίας.

Η διαδικασία

Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να θεωρηθεί μία μίσθωση ως Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν;

Το σύστημα εξετάζει μία σειρά από κριτήρια τα οποία υπονοούν την διεξαγωγή ενός πάρτυ. Τέτοια κριτήρια είναι η διάρκεια μίσθωσης, ο χρόνος της καταχώρησης του αιτήματος μίσθωσης (π.χ. αν είναι κράτηση της τελευταίας στιγμής) και πολλά άλλα. Αυτά τα κριτήρια στη συνέχεια αναλύονται ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον συνδυασμό αυτών και βγαίνει ένα πόρισμα για το επίπεδο κινδύνου της κράτησης.

Αργότερα και αν οι μισθώσεις χαρακτηριστούν ως “επικίνδυνες” ή “υψηλού κινδύνου”  για την διεξαγωγή εορταστικής εκδήλωσης, οι επισκέπτες μπλοκάρονται. Οι εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα θα πρέπει να δηλώσουν ότι κατανοούν τους όρους της Εταιρείας για την διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με προσωρινή αναστολή λογαριασμού ή ολική απομάκρυνση.

O Νάμπα Μπάνετζι, επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφαλείας στην Airbnb, αναφέρει πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να ωφελήσει τους οικοδεσπότες, τους γείτονες αλλά και τους επισκέπτες (;). “Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που εξυπηρετούμε”, δηλώνει.

Οπότε για φέτος χαμηλώστε τη Mariah Carey και το old-time-classic “All I Want for Christmas Is You”, πείτε τον παράφωνο φίλο σας να αφήσει το μικρόφωνο του καραόκε απ’ το χέρι και ψιθυριστά γύρω από το τραπέζι παίξτε καμιά monopoly να ξεδώσετε. Προσοχή όμως ε..όχι με πολλά νεύρα, χαλάνε φιλίες και ενοχλούμε και τους γείτονες!

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!