Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

AI 360º School: Ξεπέρασε τις 5.000 αιτήσεις σε μία ημέρα!

Το πρόγραμμα digital upskilling, γνωστό ως “AI 360º School” σημειώνει τη μεγαλύτερη ανταπόκριση που έχει καταγραφεί σε πρόγραμμα τέτοιου είδους. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης πραγματοποιείται από κοινοπραξία της Microsoft και του ReGenaration και παρέχεται δωρεάν στους επιλαχόντες.

Σε διάστημα μόλις 24 ωρών, περισσότερες από 5.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το AI 360º School στοχεύει να εκπαιδεύσει 1.000 άτομα, με τουλάχιστον το 50% αυτών να εξασφαλίσει άμεση ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Ταυτόχρονα, διακρίνεται για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών, απευθυνόμενο για πρώτη φορά και σε άτομα μέχρι 55 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού υπόβαθρου STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως και τα προηγούμενα προγράμματα της Microsoft και του ReGenaration, έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσφέροντάς τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας και γεφυρώνοντας παράλληλα το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις κενές θέσεις ΤΠΕ και επαρκώς καταρτισμένου προσωπικού.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα της Deloitte για λογαριασμό του ΣΕΠΕ, έδειξε πως η ζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού στην Ελλάδα θα φτάσει περίπου τις 140.000 θέσεις εργασίας ενώ η προσφορά δεν θα ξεπεράσει τους 68.000.

Η ενδιαφέρουσα ανταπόκριση στο AI 360º School αποδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον. Η Microsoft, η οποία ηγείται παγκοσμίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, συνεχίζει τη συνεργασία της στην Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει τη χώρα στον μετασχηματισμό που φέρνει η τεχνολογία AI.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα από εδώ.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!