Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Intel Innovation 2023: Η Intel δημιουργεί νέες δυνατότητες για τους προγραμματιστές με τους νέους επεξεργαστές Intel Xeon και την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη για όλους και σε όλα τα workloads υπόσχεται η Intel στην τρίτη ετήσια εκδήλωση Intel Innovation. Η Εταιρία παρουσιάζει μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών όπου ανοίγει τον δρόμο για μία πιο προσβάσιμη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, από τον πελάτη και το edge μέχρι και το δίκτυο και το cloud.

“Η τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύει μια αλλαγή γενεών, που οδηγεί σε μια νέα εποχή παγκόσμιας επέκτασης, όπου η πληροφορική είναι ακόμη πιο θεμελιώδης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους”, δήλωσε ο CEO της Ιntel, Pat Gelsinger.

Όπως δήλωσε και ο Gelsinger, το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες τεραστίων διατάσεων κοινωνικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους προγραμματιστές.

Σε μια ομιλία-κλειδί για τους προγραμματιστές, ο Gelsinger έδειξε πώς η Ιntel φέρνει τις δυνατότητες της AI σε όλα τα προϊόντα της και την καθιστά προσβάσιμη μέσω ανοιχτών λύσεων λογισμικού πολλαπλής αρχιτεκτονικής. Ταυτόχρονα, τόνισε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην προώθηση της “Siliconomy”, μιας “αναπτυσσόμενης οικονομίας που ενδυναμώνεται από τη μαγεία του πυριτίου και του λογισμικού”.

Glass substrate test units at Ιntel’s Assembly and Test Technology Development factories. Ιntel’s advanced packaging technologies come to life. Credit: Intel Corporation

Σήμερα, το πυρίτιο τροφοδοτεί μια βιομηχανία αξίας 574 δισ. δολαρίων, που, με τη σειρά της, τροφοδοτεί μια παγκόσμια τεχνολογική οικονομία αξίας σχεδόν 8 τρισ. δολαρίων.

Αυξημένες αποδόσεις ισχύος, παντού

Για το πως θα αυξηθεί η γκάμα των προϊόντων τεχνολογίας AI που διαθέτει η Ιntel μέσα στον επόμενο χρόνο. έκανε λόγο ο Gelsinger.

Ο Gelsinger ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί ένας μεγάλος υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης που θα βασίζεται αποκλειστικά σε επεξεργαστές Ιntel Xeon και 4.000 επιταχυντές  υλικού Ιntel Gaudi2 AI, με την Stability AI ως βασικό πελάτη.

Ο Zhou Jingren, επικεφαλής τεχνολογίας του Alibaba Cloud, εξήγησε πώς η Alibaba χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές Ιntel Xeon της 4ης γενιάς με ενσωματωμένη επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης για το “Tongyi Foundation Models”, το μοντέλο γλώσσας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Alibaba Cloud. Η τεχνολογία της Ιntel, δήλωσε, οδηγεί σε “σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους απόκρισης, με μέσο όρο επιτάχυνσης 3 φορές.”

Η Ιntel έκανε μια προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς των επεξεργαστών Ιntel Xeon, αποκαλύπτοντας ότι οι επεξεργαστές Ιntel Xeon της 5ης γενιάς θα φέρουν συνδυασμό βελτιώσεων στην απόδοση και πιο ταχεία μνήμη, ενώ θα χρησιμοποιούν την ίδια ποσότητα ενέργειας, στα κέντρα δεδομένων του κόσμου όταν ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2024.

Το Sierra Forest, με απόδοση E-core θα φτάσει το πρώτο εξάμηνο του 2024 και θα παρέχει 2,5 φορές καλύτερη πυκνότητα rack και 2,4 φορές υψηλότερη απόδοση ανά watt από την προηγούμενη γενιά Ιntel Xeon ενώ θα περιλαμβάνει επίσης μια έκδοση με 288 πυρήνες.

“Εισάγουμε μια νέα εποχή του υπολογιστή AI.”

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα μετασχηματίσει θεμελιωδώς, θα αναδιαρθρώσει και θα αναδιοργανώσει την εμπειρία του υπολογιστή – απελευθερώνοντας την προσωπική παραγωγικότητα και δημιουργικότητα μέσω της δύναμης του cloud και του υπολογιστή που συνεργάζονται”, δήλωσε ο Gelsinger.

Η νέα εμπειρία υπολογιστή έρχεται με τους υπό κατασκευή επεξεργαστές Ιntel Core Ultra, με κωδική ονομασία Meteor Lake, που διαθέτουν την πρώτη ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας της Ιntel, NPU, για επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τοπικά συμπεράσματα στον υπολογιστή. Ο Core Ultra θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Ιntel Core Ultra processor, Meteor Lake. Credit: Ιntel Corporation

Ο Core Ultra αποτελεί μια καμπή στο χάρτη της πορείας των επεξεργαστών client της Ιntel: Είναι ο πρώτος σχεδιασμός client chiplet που ενεργοποιείται χάρη στην τεχνολογία Foveros. Εκτός από την NPU και τις σημαντικές εξελίξεις στην απόδοση ισχύος χάρη στην τεχνολογία Ιntel 4, ο νέος επεξεργαστής φέρει απόδοση γραφικών διακριτού επιπέδου με ενσωματωμένα γραφικά Ιntel® Arc™.

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης: intel.com

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!