Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

12 κορυφαίες μετοχές AI σύμφωνα με τα Hedge Funds

Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε στον συναρπαστικό κόσμο των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αποκαλύπτουμε τις 12 κορυφαίες επιλογές σύμφωνα με τα hedge funds.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναμφίβολα γίνει ένα καυτό θέμα στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας. Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο κατανέμουν σημαντικές επενδύσεις για να τροφοδοτήσουν τις πρωτοβουλίες τους σε τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο να ενισχύσουν τις προσφορές υπηρεσιών τους και να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το περασμένο έτος υπήρξε μάρτυρας μιας εισροής νεοφυών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών τεχνητής νοημοσύνης που έχουν κατακλύσει το τεχνολογικό τοπίο. Οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες προετοιμάζονται στρατηγικά για την εισαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους σηματοδότησε μια κομβική στιγμή για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και οι κυματιστικές επιπτώσεις της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης γίνονται αισθητές σε διάφορους κλάδους.

Ο τομέας των ημιαγωγών, ειδικότερα, βιώνει μια έκρηξη στη ζήτηση για τις καλύτερες μετοχές τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι εταιρείες χαράσσουν νέες πορείες για να αποκαλύψουν προϊόντα που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Η Advanced Micro Devices, Inc. (AMD), με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, σχεδιάζει να εισαγάγει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το τέλος του 2023, ανταποκρινόμενη στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την NVIDIA Corporation (NVDA), όπως αναφέρει το Reuters. Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su, αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία επισπεύδει την παραγωγή των εμβληματικών της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης MI300 το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη βιομηχανία ημιαγωγών είναι η επικείμενη κυκλοφορία ενός υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη από την Intel Corporation τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), οι μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσωπεύουν την επόμενη μεγάλη έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας. Καθώς οι εταιρείες αυξάνουν τις προσφορές τους σε προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, η IDC προβλέπει ότι η Salesforce Inc. θα δημιουργήσει 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως έως το 2028, χάρη στις λύσεις cloud που υποστηρίζονται από AI.

Η International Business Machines Corporation (IBM) ανακοίνωσε πρόσφατα τη δέσμευσή της να γεφυρώσει το παγκόσμιο χάσμα δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να εκπαιδεύσει 2 εκατομμύρια χρήστες τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το κλείσιμο του 2028, όπως δηλώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η QUALCOMM Incorporated (QCOM) κάνει επίσης σημαντικά βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Warren Buffett έχει επενδύσει περίπου 690 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπεται να συνεισφέρει ένα εκπληκτικό ποσό 15,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μέχρι το 2030. Μία από τις μετοχές της AI που μπορεί να μην έχει συγκεντρώσει πρόσφατα πρωτοσέλιδα αλλά αξίζει προσοχής είναι η NXP Semiconductors N.V. (NXPI), μια ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών που κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων μετοχών AI του Buffett. Οι λύσεις βαθιάς εκμάθησης της NXP Semiconductors προσφέρουν οφέλη για εφαρμογές Internet of Things και διάφορους βιομηχανικούς τομείς. Η εταιρεία διαθέτει κεφαλαιοποίηση περίπου 51,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέσο όγκο συναλλαγών περίπου 2,2 εκατομμύρια μετοχές.

Η πανταχού παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης είναι αναπόφευκτη. Είναι μόνο θέμα χρόνου να αναπτύξουν όλες οι εταιρείες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στο εγγύς μέλλον. Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και ημιαγωγών έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται να λανσάρουν προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια. Καθώς ο κόσμος αγκαλιάζει το κύμα τεχνητής νοημοσύνης, οι οργανισμοί θα πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την εκτόπιση θέσεων εργασίας λόγω μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύεται ευρέως ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει τις ροές εργασίας, θα εξορθολογίσει τις λειτουργίες και θα εξαλείψει τις περιττές εργασίες.

Οι καλύτερες μετοχές τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, την Apple Inc., την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, την Adobe Inc., την Amazon.com Inc. και την CrowdStrike Holdings Inc., σύμφωνα με τον Nasdaq. Αυτές οι πέντε εταιρείες, αν και δεν εξαρτώνται πλήρως από την τεχνητή νοημοσύνη ακόμη, είναι κυρίαρχοι παίκτες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθούν οι 12 κορυφαίες μετοχές AI που ευνοούνται από hedge funds:

 1. ServiceNow Inc. (NOW)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 93
 2. Adobe Inc. (ADBE)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 113
 3. Alibaba Group Holding Limited (BABA)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 113
 4. Apple Inc. (AAPL)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 138
 5. Netflix, Inc. (NFLX)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 117
 6. Salesforce, Inc. (CRM)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 126
 7. Uber Technologies, Inc. (UBER)
  • Number of Hedge Fund Investors in Q2 2023: 145

Αυτές οι μετοχές τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, με την τεχνητή νοημοσύνη να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητές τους. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αναδιαμορφώνει τις βιομηχανίες και να φέρνει επανάσταση στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, αυτές οι εταιρείες είναι έτοιμες για σημαντική ανάπτυξη και προσελκύουν την προσοχή των έμπειρων επενδυτών hedge fund.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!