Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Σταθερή πτώση καταγράφει η Blackberry – Πρόκειται να διαχωρίσει τις μονάδες της κυβερνοασφάλειας και του IoT από τη δομή της Εταιρίας

Η καναδική τεχνολογική εταιρεία BlackBerry ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διαχωρίσει τις επιχειρηματικές μονάδες Internet of Things (IoT) και κυβερνοασφάλειας και προτίθεται να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της μονάδας IoT το επόμενο οικονομικό έτος.

Η BlackBerry εντάσσεται σε μια σειρά εταιρειών που έχουν χωρίσει τις μονάδες τους τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας έτσι μια πιο απλή δομή εταιρείας προκειμένου να βοηθήσουν τους επενδυτές να αξιολογήσουν καλύτερα τα διαφορετικά κομμάτια της επιχείρησής τους.

“Τόσο οι επιχειρήσεις IoT όσο και η κυβερνοασφάλεια έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες και αυξανόμενες ευκαιρίες στην αγορά. Η νέα προτεινόμενη δομή θα αυξήσει περαιτέρω τη λειτουργική τους ευελιξία και την ικανότητά τους να επικεντρώνονται στην παροχή εξαιρετικών λύσεων,” δήλωσε ο CEO της ΒlackBerry, John Chen στο Reuters.

Οι μετοχές της ΒlackBerry μεταξύ των αμερικανικών εταιριών αυξήθηκαν περισσότερο από 4% μετά το κλείσιμο των συναλλαγών. Οι μετοχές έχουν πέσει περισσότερο από 18% από τότε που το Reuters ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο ότι η εταιρεία είχε λάβει προσφορά από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Veritas Capital για την αγορά της.

Η ΒlackBerry ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα εξετάσει στρατηγικές επιλογές για το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεών της, που μπορεί να περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό μίας ή περισσότερες από τις επιχειρήσεις της.

Το προηγούμενο έτος, η εταιρεία διέκοψε τις επιχειρήσεις για τα κινητά της τηλέφωνα και από τότε προσπαθεί να πουλήσει τις πατέντες της για τις smartphone συσκευές της.

Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο το 1997 και σύντομα έγινε δημοφιλής για τα ευρέως διαδεδομένα επαγγελματικά smartphones της, τα οποία χρησιμοποιούνταν από εκτελεστικούς, πολιτικούς και μυριάδες θαυμαστών στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο και κατέγραψε συνολικά έσοδα 132 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 168 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα από το IοT ανήλθαν σε 49 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από την κυβερνoασφάλεια ανήλθαν σε 79 εκατομμύρια δολάρια.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!