Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η OpenAI ανακοινώνει το GPT-4 Turbo & νέες δυνατότητες στα υπάρχοντα γλωσσικά μοντέλα

Περισσότερες βελτιώσεις και σημαντικές αναβαθμίσεις στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα GPT-4 και GPT-3.5 ανακοίνωσε η OpenAI μόλις δύο ημέρες πριν, στο πρώτο της συνέδριο για προγραμματιστές. Οι αναβαθμίσεις αυτές πρόκειται να προσφέρουν μία πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη με ενημερωμένες βάσεις γνώσεων και μεγαλύτερο παράθυρο περιβάλλοντος. Η OpenAI ωστόσο κρύβει και άλλον έναν άσσο στο μανίκι της…το GPT-4 Turbo!

Παράλληλα, η Εταιρία δήλωσε πως πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google και της Microsoft, ξεκινώντας να προστατεύει τους πελάτες της από αγωγές πνευματικών δικαιωμάτων. Το πρόγραμμα ονομάζεται Copyright Shield και παρέχει νομική υποστήριξη σε περιπτώσεις αγωγών παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Το GPT-4 Turbo είναι το πιο καινούργιο αλλά και το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο έχει εκπαιδευτεί με δεδομένα έως τον Απρίλιο του 2023, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και πληροφορούνταν με δεδομένα που χρονολογούνται έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως ανακοίνωσε η OpenAI, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο Turbo κατευθείαν απ’ την παραγωγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να δίνει ακριβή ημερομηνία.

Παρακολουθήστε την εισαγωγική ομιλία του Sam Altman στο 1ο συνέδριο προγραμματιστών DevDay:

Μία σημαντική αλλαγή που θα περιλαμβάνει η έκδοση αυτή είναι η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου μεγέθους κειμένου (prompt) που μπορεί να δεχθεί το γλωσσικό μοντέλο, αυξανόμενο δραματικά στα 128.000 tokens-περίπου 300 σελίδες βιβλίου.

Ακόμα, η OpenAI δήλωσε πως το GPΤ-4 Turbo θα είναι φθηνότερο στην εκτέλεση για προγραμματιστές καθιστώντας την νεοσύστατη έκδοση τρεις φορές φθηνότερη από τις προηγούμενες. Το input θα κοστίζει μόνο 0,01 $ ανά 1.000 tokens σε σύγκριση με 0,03 $ στο GPT-4 ενώ κάθε έξοδος θα είναι 0,03 $ ανά 1.000 μάρκες.

Το GPΤ-4 Turbo θα εξακολουθεί να δέχεται εικόνες, αιτήματα μετατροπής κειμένου σε ομιλία όπως επίσης και ενσωμάτωση του μοντέλου DALL-E 3. Οι νέες αναβαθμίσεις βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη καθώς θα είναι δυνατή η εκτέλεση πιο σύνθετων tasks με μία μόνο προτροπή. Ταυτόχρονα οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν από το γλωσσικό μοντέλο να χρησιμοποιεί τη γλώσσα κωδικοποίησης της επιλογής τους όπως σε XML ή JSON.

Παρόμοιες αναβαθμίσεις έλαβε και το μοντέλο GPT-3.5 Turbo.

Παρομοίως με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, η OpenAI δήλωσε επίσης πως σκοπεύει να ανοίξει ένα GPT app Store μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος η Εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη μία νέα προσθήκη στα ChatGPT chatbot. Τα εργαλεία θα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες χρήστη όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν απλά αγγλικά για την διδασκαλία των παιδιών, δημιουργώντας μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη.

 

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!