Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Προγραμματιστές: Τα 9 tips για να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας από την άνεση του σπιτιού σας

Η απομακρυσμένη εργασία για προγραμματιστές και developers έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη υιοθετήσει την εξ’ αποστάσεως εργασία για το κομμάτι του programming ενώ οι ενδιαφερόμενοι του τομέα πολλές φορές το απαιτούν.

Γράφει η Δήμητρα Καφαδάρη,

Είτε είστε ήδη απασχολούμενος από το σπίτι είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας και να διατηρήσετε καλή εργασιακή διάθεση.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Δημιουργήστε ένα αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον: Διαμορφώστε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι σας που να είναι άνετος και ευρύχωρος. Όλοι ξέρουμε πόσα monitors απαιτούνται και πόσος χώρο χρειάζεστε για να δουλέψετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις περιπτώσεις όπου θα εργάζεστε από τον καναπέ σας ή το κρεβάτι σας, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την σωστή στάση και την παραγωγικότητά σας.
  2. Οργανώστε τον χρόνο σας: Καθορίστε χρονικούς περιορισμούς για την εργασία σας και τον ελεύθερο σας χρόνο. Πολλές φορές από την άνεση του σπιτιού μας τείνουμε να ξεπερνάμε την λεπτή γραμμή μεταξύ απασχόλησης και ελεύθερου χρόνου. Έχοντας μια σαφή ρουτίνα, θα είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε τον χρόνο σας και να είστε παραγωγικοί.
  3. Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία και πόρους: Επενδύστε σε καλό εξοπλισμό και λογισμικό. Ξέρουμε, είναι απαίτηση της δουλειάς ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός ωστόσο δεν είναι για όλους προκαθορισμένο. Ένας γρήγορος υπολογιστής, άνετο πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορούν να σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά. Επίσης σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα καλό wrist rest και mouse pad.
  4. Διακοπές και διαλείμματα: Είναι σημαντικό να κάνετε σύντομα διαλείμματα από την εργασια. Σημαντικό για την ψυχική και σωματική υγεία σας. Ο κώδικας και οι διάφορες γλώσσες προγραμματισμού πολλές φορές μπορεί να είναι ένα χάος ενώ τα προγράμματα επεξεργασίας σίγουρα δεν διευκολύνουν τα μάτια σας. Μέσα σε αυτές τις άπειρες γραμμές κώδικα στο τέλος θα βλέπετε μόνο σε μπλε και πορτοκαλί (καλοπροαίρετη σπόντα για το Visual Studio).
  5. Επικοινωνία: Κρατήστε επαφή με τους συναδέλφους σας και τους ανώτερούς σας. Απαιτήστε σαφείς οδηγίες και αναλυτικά tasks. Η σωστή επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σύνδεσης με την ομάδα σας και την ενημέρωση για τα έργα που εκτελείτε.
  6. Επικεντρωθείτε στην εκπαίδευση: Αφού είστε σπίτι, αυξήστε τις γνώσεις σας σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα και πόροι που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Μία καλή επιλογή που συστήνουμε για αρχάριους αλλά και προχωρημένους είναι το FreeCodeCamp.
  7. Διατηρήστε συνοχή: Εργαστείτε πάνω στο να διατηρήσετε τη συνοχή στην εργασία σας. Καταγράφετε τις προόδους, οργανώνετε τον κώδικά σας σωστά και διατηρείτε την τεκμηρίωση των έργων σας.
  8. Ασκηθείτε: Φροντίστε να ασκείστε καθημερινά. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική σας υγεία, βοηθώντας σας να είστε πιο αποδοτικοί και δημιουργικοί.
  9. Μην ξεχνάτε το κοινωνικό σας δίκτυο: Παρ’ όλο που εργάζεστε από το σπίτι, μην ξεχνάτε τις κοινωνικές σας σχέσεις. Συνδεθείτε με φίλους και συναδέλφους εκτός της εργασίας για να διατηρήσετε τις κοινωνικές σας διασυνδέσεις. Ξεκουράστε το μυαλό σας που και που.

 

Στον τομέα του coding, η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επίτευξη αποδοτικότερης εργασίας. Με τη σωστή προσέγγιση και τις κατάλληλες συνήθειες, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της απομακρυσμένης εργασίας και να είστε πιο αποδοτικοί από ποτέ.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!