Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Apple αλλάζει τις Πολιτικές Πληρωμών στο App Store: Επιτρέπει απευθείας πληρωμές στους προγραμματιστές μέσω εξωτερικών συνδέσμων

Η Apple πρόκειται να επιτρέψει στους προγραμματιστές του iOS να δέχονται πληρωμές μέσω τρίτων προμηθευτών, ύστερα από μια πολυετή νομική μάχη με την Epic Games. Ωστόσο, η Apple θα χρεώνει προμήθεια 27% για τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω των εναλλακτικών αυτών μεθόδων πληρωμής.

Η αλλαγή αποτελεί απόρροια της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύει σημαντική εξέλιξη στις πολιτικές του App Store.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι προγραμματιστές πρέπει πλέον να υποβάλουν αίτηση για μια ειδική άδεια (entitlement) προτού μπορέσουν να προσφέρουν άμεσους συνδέσμους πληρωμών προς εξωτερικά συστήματα. Ωστόσο, η Αpple απαιτεί ακόμη την παρουσία της δυνατότητας αγοράς μέσω του δικού της συστήματος χρέωσης. Οι άμεσοι σύνδεσμοι πληρωμών προσφέρονται ως εναλλακτική λύση, όχι ως αντικατάσταση.

Οι αλλαγές αυτές εφαρμόζονται μόνο για τα App Stores iOS και iPadOS στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαβάζουμε στο Games Industry.biz. Στις υπόλοιπες αγορές απαγορεύεται στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν κουμπιά και εξωτερικούς συνδέσμους ή άλλες παροτρύνσεις (call-to-action) για να κατευθύνουν τον χρήστη εκτός εφαρμογής.

Η Αpple θα χρεώνει προμήθεια 27% για κάθε προϊόν μέσω συνδέσμων πληρωμών προς εξωτερικά συστήματα πληρωμών. Για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Μικρών Επιχειρήσεων του App Store, η προμήθεια είναι 12%.

Για να χρησιμοποιήσουν τους συνδέσμους πληρωμών, οι πρoγραμματιστές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την άδεια StoreKit External Link Entitlement. Αφού εγκριθούν, μπορούν να προσθέσουν συνδέσμους στα παιχνίδια τους που επιτρέπουν στους παίκτες να αγοράζουν αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι απευθείας από το στούντιο και να τους ενημερώνουν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πιο οικονομική από την αγορά μέσα από την εφαρμογή της Αpple.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα πρέπει να παρέχουν έκθεση συναλλαγών μέσα στις 15 ημέρες από το τέλος κάθε μήνα, ακόμη και αν δεν έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες αγορές κατά το διάστημα αυτό.

Οι s;yndesmoi προς εξωτερικά συστήματα πληρωμών πρέπει να πληρούν αρκετούς όρους, συμπεριλαμβανομένου του ότι πρέπει να οδηγούν απευθείας στην ιστοσελίδα του προγραμματιστή χωρίς ενδιάμεσους συνδέσμους, να ανοίγουν σε νέο παράθυρο του προεπιλεγμένου περιηγητή της συσκευής, να μην αντιγράφουν το σύστημα αγορών της Apple και να μην εμφανίζονται περισσότερες από μία φορές στην εφαρμογή.

Η Apple επίσης θα προσθέτει ένα προειδοποιητικό παράθυρο pop up, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι ανακατευθύνονται στον σύνδεσμο πληρωμών προς εξωτερικά συστήματα και προειδοποιώντας τους για τους “κινδύνους αποχώρησης από το οικοσύστημα της Αpple.” Οι πρoγραμματιστές δεν επιτρέπεται να αναφέρουν ή να προωθούν την επιλογή των άμεσων πληρωμών στην σελίδα προϊόντος της εφαρμογής στο App Store.

Όπως καθορίζεται από την απόφαση Δικαστηρίου του 2021, η Αpple δεν μπορεί πλέον να αποτρέπει τους προγραμματιστές από το να καθοδηγούν τους παίκτες προς εναλλακτικές επιλογές πληρωμών. Οι αλλαγές αυτές, που η Αpple καθυστέρησε να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, πραγματοποιήθηκαν μετά την απόρριψη των εφέσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ταυτόχρονα για την Αpple και την Epic Games.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!