Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Το Duolingo απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού της

Υπέρ της τεχνητής νοημοσύνης ποντάρει η μεγαλύτερη δωρεάν πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, Duolingo, μετά την περικοπή θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν σε περίπου 10% του εργατικού δυναμικού της.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη -σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες- έχει μόνο λίγα χρόνια που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και ιδιώτες, οι ρυθμοί ανάπτυξης και υιοθέτησής σε εργασιακό επίπεδο έχει ήδη ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των χρόνων που απαιτείται για ορισμένα tasks και παράλληλα την μείωση του κόστους.

Παράλληλα, η ευρεία χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται στο μέλλον να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον τομέα του cyber security. Τα επόμενα 5 χρόνια η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ριζικά, αναφέρει ο CEO της Microsoft, Bill Gates. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να αλλάξει το τοπίο δραστηριότητας των επιχειρήσεων δημιουργώντας νέα ανοίγματα και ευκαιρίες.

Ωστόσο, αυτή η στροφή σε μία πιο τεχνολογικά εξελιγμένη εποχή προβλέπει και την απώλεια αρκετών θέσεων εργασίας παγκοσμίως, με την πιο πρόσφατη να αποτελεί η λύση συνεργασίας με περίπου το 10% των συμβασιούχων της Duolingo. Συγκεκριμένα το κύμα απολύσεων παρέσυρε τους contractors που έγραφαν και μετέφραζαν μαθήματα και ασκήσεις για την ψηφιακή πλατφόρμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται συγκεκριμένοι αριθμοί από την Εταιρεία.

Υπεύθυνη πλέον για την δημιουργία περιεχομένου και πρωτότυπων ασκήσεων δεν είναι καμία άλλη παρά η τεχνητή νοημοσύνη. Η Εταιρεία εξήγησε πως δεν χρειάζεται τόσο προσωπικό για το είδος της εργασίας που τελούν ορισμένοι συμβασιούχοι.

Γενικότερα, οι θέσεις που επλήγησαν περισσότερο αφορούν χαμηλόμισθους υπαλλήλους, των οποίων οι εργασίες μπορούν να αναπαραχθούν με σχετικά αυτοματοποιημένες ενέργειες από chatbots AI. Παρ’ όλα αυτά, εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης συχνά υπόκεινται σε λάθη όταν πρόκειται για διαφορετικές γλώσσες και περιεχόμενο. Οι “τυχεροί” που κράτησαν την θέση τους είναι υπεύθυνοι για την επαλήθευση περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η περίπτωση της Duolingo αποτελεί μία από τις πιο high profile υποθέσεις, απόδειξη της τεχνολογικής επανάστασης που ακολουθεί.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!