Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η SEC επιβάλλει πρόστιμο $6 εκατ. σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης – Πρώτη υπόθεση παρέμβασης στον χώρο των NFTs

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (Securities and Exchange Commission – SEC) κινεί δικαστική διαδικασία κατά ενός μη ανταλλάξιμου έργο συμβολαίων (non-fungible token project), σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η αρχή προβαίνει σε ενεργητική παρέμβαση ενάντια σε εταιρεία για την πώληση μη καταχωρημένων NFTs.

Η Impact Theory, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης με έδρα το Λος Άντζελες, “ενθάρρυνε τους πιθανούς επενδυτές να θεωρήσουν την αγορά του Founder’s Key [το NFT έργο της εταιρείας] ως μια επένδυση στην επιχείρηση, δηλώνοντας ότι οι επενδυτές θα είχαν κέρδος από τις αγορές τους αν η Impact Theory επιτύχει στις προσπάθειές της”, σύμφωνα με την απόφαση της SEC, προσθέτοντας ότι τα ψηφιακά κεφάλαια που προσφέρθηκαν στους επενδυτές είχαν τη μορφή “συμβολαίων επενδύσεων” και, ως εκ τούτου, αναγνωρίζονταν ως “αξίες.”

Συνολικά, η Impact Theory συγκέντρωσε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από εκατοντάδες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων αυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπόθεση αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ρυθμιστικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ, καθώς παρέχει μία ένδειξη για το πώς θα μπορούσαν να ρυθμιστούν τα NFTs στο μέλλον. Πολλά άλλα έργα NFT έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια διατύπωση με εκείνη με την οποία η Impact Theory προώθησε τα ψηφιακά κεφάλαια της, τονίζοντας τους αναγνωριστικούς κωδικούς που βασίζονται σε blockchain και αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία των ψηφιακών κεφαλαίων ως ευκαιρίες επένδυσης.

Η Impact Theory ούτε παραδέχθηκε ούτε αρνήθηκε τα ευρήματα της SEC, αλλά συμφώνησε να καταβάλει περισσότερα από 6,1 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο για την επίλυση των κατηγοριών. Η εντολή θεσπίζει επίσης ένα “Δίκαιο Ταμείο” για την αποζημίωση των επηρεαζόμενων επενδυτών και απαιτεί από την Impact Theory να καταστρέψει όλα τα NFTs του Founder’s Key και να εξαλείψει οποιεσδήποτε αποζημιώσεις θα μπορούσε να συλλέξει από συναλλαγές στη δευτερεύουσα αγορά.

Η εταιρεία δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά της για τα NFTs. Σε μια ανάρτηση στο X, ο ιδρυτής της Impact Theory τόνισε ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι τα μελλοντικά της ψηφιακά κεφάλαια θα έχουν ωφέλιμο χαρακτήρα παρά χρηματοπιστωτικούς σκοπούς:

“Θα λειτουργήσουμε τη επιχείρησή μας με συνέπεια και σύμφωνα με την κατανόηση όλων των ισχυόντων νόμων, κανόνων και κανονισμών, θα δηλώσουμε σαφώς ότι όλα τα ψηφιακά κεφάλαια της Impact Theory είναι συλλεκτικά με χρησιμότητα εντός του συναρπαστικού νέου τοπίου της Borderless Entertainment και θα αποτρέπουμε ενεργά τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά μας στοιχεία διαφορετικά από αυτό που είναι – συλλεκτικά με ωφέλεια. Θα έχουμε περισσότερα νέα γι’ αυτό τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες.”

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!