Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Άνοδος του SOL στην Αγορά των Cryptocurrency

Η αγορά των crypto πάντα προσφέρει έναν ποικίλο και ανατρεπτικό κόσμο για τους επενδυτές, με το Solana (SOL) να καταλαμβάνει το προσκήνιο τον τελευταίο καιρό. Το native token του Solana σημείωσε μια εκπληκτική άνοδο κατά 58,6% μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, φτάνοντας στο ύψος των 64 δολαρίων στις 11 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η υποχώρηση των επόμενων 2 ημερών κατά 11,3% στα 54 δολάρια ώθησε τους επενδυτές σε ερώτημα: Σηματοδοτεί αυτό μια υφιστάμενη εξασθένιση της ανοδικής δυναμικής ή απλώς μια προσωρινή προσαρμογή της τιμής;

Για να βάλουμε τις αποδόσεις του SOL σε πλαίσια, μπορούμε να το συγκρίνουμε με άλλα κορυφαία altcoins. Από την κορύφωσή του στις 11 Νοεμβρίου, το Avalanche’s AVAX αυξήθηκε κατά 17%, το Ether κέρδισε 1%, και το BNB υποχώρησε κατά 2%. Αυτή η σύγκριση υπογραμμίζει ότι το SOL υπολείπεται ισχυρής απόδοσης στην ευρύτερη αγορά των altcoins. Επομένως, η ημερήσια πτώση κατά 5,5% στις 13 Νοεμβρίου δεν φαίνεται να συνδέεται με μακροοικονομικούς ή τομεακούς παράγοντες, όπως η πιθανή έγκριση ενός spot BTC exchange-traded fund.

Το Solana παραμένει ένας κορυφαίος ανταγωνιστής όσον αφορά την απόδοση και την δραστηριότητα on-chain. Παρά την πρόσφατη πτώση της τιμής του SOL, η αύξηση κατά 35% σε επτά ημέρες υποδηλώνει ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να βιαστούν σε μια πτωτική προοπτική, καθώς αυτή ίσως αποτελεί απλώς μια φυσική διόρθωση μετά τη σημαντική απόδοση του Sοlana.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αγνοήσουμε τα θεμέλια του δικτύου του Sοlana, τα οποία περιλαμβάνουν on-chain μετρήσεις, και τις αγορές παραγώγων του SOL. Η υπερβολική χρήση μόχλευσης από τους traders μπορεί πιθανώς να οδηγήσει σε αναγκαστικές ρευστοποιήσεις, ιδίως στις ανεξάντλητες συμβάσεις ή τις αντίστροφες ανταλλαγές, όπου οι συντελεστές (επιτόκια) χρηματοδότησης διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο.

Οι ανεξάντλητες συμβάσεις, γνωστές επίσης ως αντίστροφες ανταλλαγές, φέρουν μια ενσωματωμένη αξία που συνήθως χρεώνεται κάθε οκτώ ώρες. Ένας θετικός συντελεστής χρηματοδότησης υποδηλώνει ότι οι longs (αγοραστές) αναζητούν μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ενώ η αντίθετη κατάσταση προκύπτει όταν οι shorts (πωλητές) χρειάζονται επιπλέον δύναμη, οδηγώντας σε αρνητικό συντελεστή χρηματοδότησης.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!