Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής μέσα από τα crypto assets οι αμερικανικές αρχές

Αμερικανικές εταιρίες ανταλλαγής crypto, όπως το Coinbase Global Inc και το Kraken, πρόκειται να υποχρεωθούν να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις δραστηριότητες των πελατών τους στον αμερικανικό φορολογικό φορέα (IRS), όπως προτείνεται από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Ωστόσο, αναμένεται η εφαρμογή αυτής της πρότασης το 2026.

Το σχέδιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το IRS, σκοπεύει να αναβαθμίσει τους τρέχοντες κανονισμούς αναφοράς που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2021, ενισχύοντας τη διαφάνεια και περιορίζοντας τη φοροαποφυγή. Μέτρα αυτού του είδους θα μπορούσαν να αποφέρουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους έως 28 δισ. δολαρίων σε μια δεκαετία.

«Οι νέοι κανονισμοί αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν τους φορολογούμενους στην κατανόηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο IRS, ιδιαίτερα στον τομέα των ψηφιακών κεφαλαίων» δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στελέχη των δημοκρατικών,  όπως η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρεί αρκετά γρήγορα για την περιστολή της φοροαποφυγής μέσω των κρυπτονομισμάτων. Ζητούν επίσης ταχύτερη εφαρμογή των νέων κανόνων, προτείνοντας έναν πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!