Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Γιατί μπορεί να χρειαστείς ένα ασφαλιστήριο cyber insurance; – Δες τον οδηγό από την ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, πρόσφατα δημοσίευσε έναν οδηγό Cyber Insurance για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτόν αναλύονται οι έννοιες της ασφάλειας έναντι κινδύνων του κυβερνοχώρου, οι συνήθεις καλύψεις και εξαιρέσεις που περιλαμβάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο καθώς και χρήσιμες συμβουλές για το πως να αναπτύξουν οι επιχειρήσεις την ανθεκτικότητά τους απέναντι στους σύγχρονους κυβερνοκινδύνους.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως και σε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου, γίνονται ολοένα και περισσότερο εξαρτημένες από τα πληροφοριακά τους συστήματα και τα δεδομένα που συγκεντρώνουν.

Και ενώ τα ψηφιακά εργαλεία ενθαρρύνουν την καινοτομία, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και μειώνουν το λειτουργικό κόστος, αποτελούν ταυτόχρονα ένα τεράστιο πεδίο εγκληματικής δράσης.

Oι κυβερνοεπιθέσεις και οι παραβιάσεις δεδομένων βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα.

Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εξετάσετε ΣΗΜΕΡΑ την ανθεκτικότητα της επιχείρησής σας στον κυβερνοχώρο και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική θωράκισή της.

Η κυβερνοασφάλεια δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που απασχολεί μόνο το τμήμα πληροφορικής μίας εταιρίας. Πρέπει να αποτελεί μέρος του συνολικού προγραμματισμού διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων για όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης.

Άλλωστε δεν είναι λίγα τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων που έχουμε εξετάσει εδώ, στο cybernews.gr

Η προστασία που σας παρέχει η ασφάλιση έχει δύο μορφές:

  • Οι ασφαλιστές κατανοούν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στην πρόληψη αυτών των κινδύνων, βοηθώντας σας να αντιληφθείτε έγκαιρα τα τρωτά σημεία και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για τη βελτίωση και ενίσχυση της ψηφιακής της ανθεκτικότητας.
  • Και εάν τα πράγματα – παρόλα αυτά – δεν πάνε καλά και η απειλή γίνει πραγματικότητα, η ασφάλιση προσφέρει ισχυρό δίχτυ προστασίας στην επιχείρησή σας και με μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικών αναλαμβάνει να βοηθήσει τη συνέχιση λειτουργίας της και τη διαχείριση της αβεβαιότητας, ενώ φυσικά θα αναλάβει και τις οικονομικές επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης.

 

Βρείτε τον Οδηγό εδώ.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!