Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Με κάμερες ασφαλείας πολλαπλών αισθητήρων εξοπλίστηκε περιοχή στην Ιταλία – Μειωμένα κατά 80% τα εγκλήματα στην περιοχή

Το Τμήμα Αστυνομίας Gardone Val Trompia στη Λομβαρδία, Ιταλία, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των μέτρων ασφαλείας του, ξεκινώντας από τις κάμερες, εστιάζοντας στο πάρκο Mella, έναν πράσινο χώρο ανάπαυσης για τους κατοίκους. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Πατρίτσιο Τοσόνι, επιδίωξε να προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα στους αστυνομικούς και να βελτιώσει τον χρόνο απόκρισής τους.

Στο πάρκο Mella εγκαταστάθηκαν πολυαισθητήριες κάμερες i-PRO, όπως το μοντέλο WV-S8574L με τέσσερεις φακούς 8MP (4Κ) έκαστος και το μοντέλο WV-S8573L με τρεις φακούς 8MP (4Κ) έκαστος. Αυτές οι προηγμένες συσκευές πολλαπλών αισθητήρων παρέχουν στην αστυνομία της Gardone Val Trompia την υποστήριξη που χρειάζεται για παρακολούθηση και επιτήρηση.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρει: “Από τότε που αναβαθμίσαμε το σύστημα παρακολούθησης του πάρκου τον Μάιο, έχουμε δει σημαντική βελτίωση. Μετά από λίγους μόνο μήνες εφαρμογής της συσκευής i-PRΟ, παρατηρήσαμε μείωση 80% στα εγκλήματα μέσα στο πάρκο. Και αυτή είναι ακόμα η αρχή.”

Οι καινοτομίες του συστήματος

Η εγκατάσταση του i-PRO συστήματος παρακολούθησης στο πάρκο Mella περιλαμβάνει εφαρμογές που παρέχουν σημαντικά δεδομένα στην αστυνομία, χωρίς να παραβιάζουν το απόρρητο των πολιτών. Οι περισσότερες κάμερες i-PRΟ χρησιμοποιούν αναλυτικά δεδομένα ενσωματωμένα στην ίδια την κάμερα.

Το σύστημα επιτήρησης του πάρκου βασίζεται σε εφαρμογές οι οποίες ανατροφοδοτούν την αστυνομία με χρήσιμες πληροφορίες, χωρίς να τίθενται θέματα περί ιδιωτικότητας τον πολιτών. Ένα από τα αναλυτικά εργαλεία είναι το i-PRΟ AI Video Motion Detection, που εκπέμπει ειδοποιήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες για την παρουσία ανθρώπων ή οχημάτων στις περιοχές που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο πάρκο. Αυτές οι ειδοποιήσεις δεν περιέχουν ευαίσθητα μεταδεδομένα, αλλά ειδοποιούν τον χειριστή για πιθανά προβλήματα, εξασφαλίζοντας άμεση ανταπόκριση από την αστυνομία.

Σε άλλες κάμερες στο πάρκο Mella, ο Τοσόνι και η ομάδα του χρησιμοποιούν αναλυτικότερα δεδομένα, όπως τη μέτρηση οχημάτων για ανάλυση κυκλοφορίας ή τη μέτρηση ατόμων για στατιστικούς σκοπούς. Ορισμένες κάμερες είναι επίσης σε θέση να στέλνουν γενικά χαρακτηριστικά οχημάτων (τύπος, χρώμα, κατεύθυνση) σε μια εφαρμογή αναζήτησης, επιτρέποντας στους χειριστές να πραγματοποιούν αναζητήσεις εικόνων για δικαστικούς σκοπούς. Η εφαρμογή Active Guard διαχειρίζεται τα μεταδεδομένα AI της κάμερας και τα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα διαχείρισης βίντεο Milestone XProtect Professional+ του τμήματος.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!