Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Ο CEO της JPMorgan έναντι των κρυπτονομισμάτων

Σε παρατηρήσεις ενάντια του Bitcoin και των crypto προέβη ο Jamie Dimon, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας (από πλευράς περιουσιακών στοιχείων) JPMorgan Chase. “Αν ήταν στο χέρι μου θα τα έκλεινα”, δήλωσε κατηγορηματικά.

Η δήλωση αυτή έγινε την Τετάρτη στο Capitol Hill κατά την ανάκριση από τη Γερουσιαστή Elizabeth Warren, D-Mass, λόγω της ακρόασης της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας. Ο Dimon επεσήμανε πως τα κρυπτονoμίσματα θα πρέπει να απαγορευθούν καθώς “η μόνη πραγματική χρήση τους είναι από εγκληματίες”.

Σε προηγούμενες δηλώσεις ο ίδιος είναι χαρακτηρίσει τα κρυπτονομίσματα ως μία “διασκεδαστική απάτη” ένα σχόλιο το οποίο αργότερα ανακάλεσε. Η απαγόρευση των crypto για τον Chase όμως είναι ένα ζήτημα “εθνικής ασφάλειας”, όπως ο ίδιος το αποκάλεσε.

Κατά την ακρόαση αρκετοί άλλοι CEOs συμφώνησαν ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς και ρυθμιστικά πλαίσια με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η JPMorgan ωστόσο διαθέτει μεγάλο απόθεμα crypto και εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο blockchain, την τεχνολογία πίσω από τα crypto που έχει εκτινάξει την αγορά στα 1.6 τρισ. δολάρια.

Με πληροφορίες από το CNBC

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!