Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Αυξάνονται οι κυβερνοεπιθέσεις σε νιγηριανές κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς αυξάνονται στη Νιγηρία, σε άλλες αφρικανικές χώρες και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Η κλιμάκωση των απειλών στον κυβερνοχώρο ήταν ιδιαίτερα σοβαρή στην Αφρική, με τον Μαυρίκιο να κατατάσσεται στην 6η θέση, τη Νιγηρία στην 11η, το Μαρόκο στην 15η και την Κένυα στην 25η θέση όσον αφορά σε στόχο και σε επιθέσεις.

Ακολουθεί η Νότια Αφρική, καταλαμβάνοντας την 55η θέση παγκοσμίως, όπως γνωστοποίησε η Check Point® Software Technologies Ltd στον Παγκόσμιο Δείκτη Απειλής για τον Οκτώβριο του 2023, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο.

Ανέφερε ότι η επίθεση Remote Access Trojan (RAT) έχει ανέβει από την έκτη στη δεύτερη θέση, με ιδιαίτερη έμφαση στη στόχευση κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η έκθεση υπογράμμισε επίσης την αυξανόμενη εμβέλεια του εξελιγμένου RAT AgentTesla, λόγω μιας νέας και περίπλοκης καμπάνιας κακόβουλου και ανεπιθύμητου περιεχομένου που χρησιμοποιεί κατεστραμμένα συνημμένα email.

Σημείωσε ότι ο τομέας της εκπαίδευσης εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός στόχος για αυτού του είδους τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων στο Check Point Software, Rudi van Rooyen, δήλωσε: “Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις εξελιγμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι χάκερ για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού, όπως η μίμηση αξιόπιστων εμπορικών σημάτων ή η χρήση κακόβουλων συνημμένων email”.

“Καθώς μπαίνουμε στην πολυσύχναστη περίοδο αγορών, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται την αυξημένη δραστηριότητα διαδικτυακών αγορών και καμία περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, δεν είναι απρόσβλητη από αυτές τις απειλές”.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας αποκάλυψε επίσης ότι το formbook ήταν το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό τον περασμένο μήνα με αντίκτυπο 3% των παγκόσμιων οργανισμών, ακολουθούμενο από το NJRat με παγκόσμιο αντίκτυπο 2% και το Remcos με παγκόσμιο αντίκτυπο 2%.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!