Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Open AI αναλαμβάνει δράση για τον περιορισμό των deepfakes στις Εκλογές του 2024

Εν όψη των αμερικάνικων εκλογών, το βλέμμα στρέφεται για ακόμα μία φορά στην τεχνητή νοημοσύνη, τα deepfakes και την επιρροή τους στα πλαίσια της Δημοκρατίας.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το μέλος της Δημοκρατίας υπονομεύεται από την χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η λογική πίσω από τον φόβο έρχεται καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει κερδίσει έδαφος στις καθημερινές μας εργασίες επηρεάζοντας κάθε πτυχή. Μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπο περιεχόμενο και να παράγει ανακριβείς πληροφορίες οι οποίες πολλές φορές εδραιώνονται.

Η απειλή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ μετά την κυκλοφορία του ChatGPT και του DALL-E, εργαλεία τα οποία ανέπτυξε η φημισμένη Οpen AI. Προκειμένου να διασφαλίσει ωστόσο την αντικειμενικότητα των εκλογών όπως επίσης και για να αποφύγει τα “κακώς κείμενα”, η Οpen AI δημοσίευσε στον ιστότοπό της ανακοίνωση όπου επισημαίνει με ποιον τρόπο η Εταιρεία “προσεγγίζει τις παγκόσμιες εκλογές το 2024“.

“Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα συστήματα AI κατασκευάζονται, αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται με ασφάλεια”, αναφέρεται στη δήλωση, ενώ σε άλλο σημείο συνεχίζει λέγοντας πως:

“Καθώς προετοιμαζόμαστε για εκλογές το 2024, τις μεγαλύτερες δημοκρατίες του κόσμου, η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας για την ασφάλεια της πλατφόρμας αυξάνοντας τις ακριβείς πληροφορίες ψηφοφορίας, επιβάλλοντας μετρημένες πολιτικές και βελτιώνοντας τη διαφάνεια.

Έχουμε μια διαλειτουργική προσπάθεια αφιερωμένη στο εκλογικό έργο, συγκεντρώνοντας την τεχνογνωσία από τα συστήματα ασφαλείας, τις ομάδες πληροφοριών απειλών, νομικές, μηχανολογικές και πολιτικές ομάδες για τη γρήγορη διερεύνηση και αντιμετώπιση πιθανών καταχρήσεων”.

Η Εταιρεία δήλωσε παράλληλα πως στις φετινές προεδρικές εκλογές συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γραμματέων Εξωτερικών (National Association of Secretaries of State- NASS), έναν οργανισμό του οποίου έργο είναι η διασφάλιση αποτελεσματικών δημοκρατικών διαδικασιών.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων, το ChatGPT θέτει τον εαυτό του εκτός του θέματος. Για οποιαδήποτε ερώτηση που απευθύνουν οι χρήστες στο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, θα ανακατευθύνονται αυτόματα στο CanIVote.org.

Ανάμεσα στις ενέργειες τις οποίες θα ακολουθήσει η Open AI περιλαμβάνονται:

  • Πρόληψη και καταπολέμηση “deepfakes” ή παραπλανητικών chatbots που υποδύονται υποψηφίους
  • Βελτίωση των Πολιτικών Χρήσης για ChatGPT και API και αποστολή σχολίων από τους χρήστες
  • Ψηφιακά διαπιστευτήρια για την προέλευση του περιεχομένου στο DALL-E 3
  • Δημιουργία εργαλείου που θα ανιχνεύει τις εικόνες που δημιουργήθηκαν με το DALL-E
Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!