Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Vodafone: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με την Microsoft για την επέκταση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης σε Ευρώπη και Αφρική

Η Vodafone και η Microsoft ανακοίνωσαν μια εμβληματική στρατηγική συνεργασία στο Λονδίνο, με στόχο να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη, τις ψηφιακές υπηρεσίες και το cloud σε περισσότερους από 300 εκατ. συνδρομητές επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δύο κολοσσοί αμφοτέρων κλάδων, σχεδιάζουν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους και προσφέροντας νέες καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα σε Ευρώπη και Αφρική.

Η Vodafone θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,3 δισ. € περίπου) σε ένα διάστημα 10 ετών όπως προβλέπεται από την συμφωνία, σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που εστιάζουν στον πελάτη και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη Microsoft βάση των τεχνολογιών Azure OpenAI και Copilot. Οι υπηρεσίες της Vodafone με την συμβολή της Microsoft αναμένεται να εξελιχθούν, ξεκινώντας από τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό της Vοdafone – TOBi, ο οποίος πρόκειται να παρέχει πιο συνεπείς και οργανωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών.

Παράλληλα, η Microsoft θα επενδύσει στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα συνδεσιμότητας IoT της Vοdafone, που αναμένεται να γίνει αυτόνομη επιχείρηση μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομικής πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας της Vofadone στην Αφρική. Η CEO της Vοdafone, Margherita Della Valle, δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών πελατών μας, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εταιρειών”.

Η “τολμηρή” κίνηση, όπως την χαρακτήρισε και η ίδια η Della Valle θα ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ποιότητα της παρεχόμενης εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα είναι απόδειξη μιας γενναίας δέσμευσης των δύο εταιρειών στο ψηφιακό μέλλον την Ευρώπης και της Αφρικής.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών πλαισιώνεται με πέντε βασικούς τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου της Generative AI, της αναβάθμισης του IoT (scaling IoT), της ψηφιακής επιτάχυνσης – ψηφιακού αλφαβητισμού στην Αφρική, της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και του μετασχηματισμού του cloud.

Αυτή η επαναστατική συνεργασία αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, προσφέροντας προηγμένες ψηφιακές λύσεις και εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!