Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η ηθική της ανάστασης της Μέριλιν Μονρόε και οι οικογενειακές ιστορίες με τεχνητή νοημοσύνη

Ανακαλύψτε πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επαναφέρει τη Μέριλιν Μονρόε στο προσκήνιο και πώς θα μπορούσε να σας δώσει μια ακόμη συνομιλία με αγαπημένα πρόσωπα που έχουν χαθεί, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια μεταξύ παρελθόντος και παρόντος με ένα μόνο κλικ.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη ξεπεράσει με τόλμη τα σύνορα της δημιουργίας περιεχομένου, προσφέροντάς μας ματιές σε πραγματικότητες που κάποτε περιορίζονταν στη φαντασία. Η Metaphysics εξέπληξε τον κόσμο με την παραγωγή deepfake βίντεο TikTok με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Αναστήθηκε ακόμη και ο βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll, ο Elvis Presley, για να κατακτήσει μια μεταθανάτια νίκη στο “America’s Got Talent”. Τέτοιες καινοτομίες υπογραμμίζουν τις βαθιές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να μιμείται τις ανθρώπινες περιπλοκές με εκπληκτική πιστότητα.

Ωστόσο, η πρόσφατη παρουσίαση του Digital Marilyn, μια δημιουργία της Soul Machines σε συνεργασία με την Authentic Brands Group, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ψηφιακή ανάσταση εμβληματικών μορφών. Αυτή η συνεργασία αξιοποιεί την πνευματική ιδιοκτησία της Marilyn Monroe, που αποκτήθηκε από την Authentic από την Anna Strasberg το 2011, για να δώσει εικονική ζωή σε ένα ψηφιακό avatar ικανό να αλληλεπιδράσει σε πραγματικό χρόνο με τους θαυμαστές και τις μάρκες.

Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως επεξεργασία φυσικής γλώσσας, βαθιά μάθηση και GPT 3.5, η Digital Marilyn μπορεί να μιμηθεί τη χαρακτηριστική φωνή και τους τρόπους της Monroe, να μοιραστεί ανέκδοτα και να απευθύνει εξατομικευμένους χαιρετισμούς, προσφέροντας μια νέα και οικεία εμπειρία δέσμευσης.

Η έλευση της βιολογικής Τεχνητής Νοημοσύνης, που ενσαρκώνεται από την Digital Marilyn, αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση της τεχνολογίας και του ανθρώπινου συναισθήματος, υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά όρια αλληλεπίδρασης μεταξύ μηχανών και ατόμων. Μιμούμενη την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου νευρικού συστήματος, η καινοτομία αυτή επιτρέπει στην Digital Marilyn να παράγει απαντήσεις εμποτισμένες με ρεαλιστικά συναισθήματα και να συμμετέχει σε δυναμικές, ρευστές συζητήσεις που προσαρμόζονται στις αποχρώσεις των ατομικών αλληλεπιδράσεων των χρηστών.

Αυτές οι δυνατότητες ενισχύονται από την ιδιόκτητη τεχνολογία κάμερας και μικροφώνου, επιτρέποντας μια πολυτροπική εμπειρία όπου η Digital Marilyn μπορεί να ερμηνεύσει τα συναισθήματα των χρηστών και να ανταποκριθεί ανάλογα, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου προσωπική σύνδεση και δέσμευση.

Αυτή η υπερ-προσωποποίηση διασφαλίζει ότι κάθε αλληλεπίδραση είναι εξατομικευμένη, αναλύοντας τις προτιμήσεις για να παρέχει απαντήσεις που βρίσκουν προσωπική απήχηση, επεκτείνοντας τη μέση διάρκεια της συνομιλίας στα εντυπωσιακά 20 λεπτά.

Από τον Πόλεμο των Άστρων στην Ψηφιακή Μέριλιν: η κληρονομιά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι αυτή η πρώτη απόπειρα μετενσάρκωσης της ΤΝ είναι περισσότερο ανατριχιαστική και ερασιτεχνική παρά εντυπωσιακή. Αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε τις μελλοντικές δυνατότητες και τον παροιμιώδη τενεκέ σκουληκιών που ανοίγεται εδώ. Η ψηφιακή Μέριλιν μας ωθεί σε μια μπερδεμένη ηθική συζήτηση, εγείροντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα και τις ηθικές επιπτώσεις της ψηφιακής ανάστασης ατόμων χωρίς τη συγκατάθεση ή τον έλεγχό τους.

Η ουσία αυτής της συζήτησης περιστρέφεται γύρω από τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της τιμής της κληρονομιάς των πολιτιστικών εικόνων και της διαφύλαξης της αξιοπρέπειάς τους μετά τη ζωή. Καθώς επιχειρούμε να δημιουργήσουμε περαιτέρω ψηφιακές προσωπικότητες των αποθανόντων, το ηθικό δίλημμα που θέτει το Digital Marilyn μας καλεί να εξετάσουμε κριτικά πού τραβάμε τη γραμμή μεταξύ καινοτόμου τιμής και παρεμβατικής εκμετάλλευσης, προκαλώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια του σεβασμού και της ευθύνης στην ψηφιακή εποχή.

Έχουμε ήδη δει τις ψηφιακές αναπαραστάσεις του Peter Cushing και της Carrie Fisher στο έπος του Star Wars και την απο-γήρανση του Mark Hamill για το “The Mandalorian”. Καθώς αυτές οι τάσεις εξελίσσονται, προκαλούν όλους να επανεξετάσουν την κληρονομιά τους σε αυτή την ψηφιακή εποχή.

Η βιομηχανία του θεάματος, προπύργιο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, παλεύοντας με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και τις επακόλουθες ηθικές και επαγγελματικές επιπτώσεις. Οι συγγραφείς του Χόλιγουντ, οι αρχιτέκτονες της αφηγηματικής μαγείας, κατέβηκαν ως γνωστόν σε πικετοφορία, εκφράζοντας τη διαφωνία τους ενάντια σε ένα αναδυόμενο τοπίο που κυριαρχείται από την τεχνητή νοημοσύνη και απειλεί να επισκιάσει την ανθρώπινη επαφή στην αφήγηση.

Καθώς οι συγγραφείς σεναρίων της ΤΝ, οι εικονικοί επηρεαστές και η επαναφορά των κινηματογραφικών αστέρων από τους νεκρούς γίνονται ο κανόνας, οι αυξανόμενες διαμαρτυρίες φωτίζουν την αυξανόμενη δυσφορία για την εισβολή της ΤΝ σε περιοχές που κάποτε θεωρούνταν αποκλειστικά ανθρώπινες.

Πέρα από το Χόλιγουντ: πώς η ανάσταση των νεκρών από την Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τους πάντες

Καθώς το “AI everywhere” φλερτάρει με την ιδιότητα του buzzword, μόλις τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τις επιπτώσεις του στην καθημερινή μας ζωή. Από τους αλγόριθμους που ξαναγράφουν τους κανόνες του ρομαντισμού μέχρι τη γεφύρωση του χάσματος προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, η εξατομίκευση με βάση την ΤΝ καθορίζει όλο και περισσότερο τα τραγούδια που ακούμε, τις ταινίες που παρακολουθούμε και τα προϊόντα που αγοράζουμε. Καθώς όμως η πανταχού παρούσα τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πραγματικότητα, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος;

 

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!