Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

UnitedHealth: Αποκαταστάθηκε η μονάδα Change Healthcare μετά από σφοδρή κυβερνοεπίθεση τον Φεβρουάριο

Η UnitedHealth ανακοινώνει ότι η μονάδα Change Healthcare έχει ανακτήσει και ανακατασκευάσει λειτουργίες μέσω των υπηρεσιών της Amazon

Η UnitedHealth Group αναφέρει ότι η θυγατρική της, Change Healthcare, έχει πλέον ανακατασκευάσει και αποκαταστήσει πλήρως τις υπηρεσίες βάσεις δεδομένων στο cloud που αφορούν την επεξεργασία ιατρικών αξιώσεων, ένα μήνα μετά από μια κυβερνοεπίθεση που επηρέασε σημαντικά τον υγειονομικό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι υπηρεσίες cloud της Amazon για δύο εφαρμογές της Change Healthcare αποκαταστάθηκαν από τα backups και εγκρίθηκαν από τους εταίρους κυβερνοασφάλειας της εταιρείας. Οι εφαρμογές Assurance και Relay Exchange, οι οποίες φιλοξενούνται στο cloud και βασίζονται σε υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας, έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως με την υποστήριξη της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks και επανεξετάστηκαν από την Mandiant, θυγατρική της Google. Η εταιρεία δηλώνει ότι αυτές οι υπηρεσίες παρακολουθούνται από τουλάχιστον δύο υπηρεσίες σάρωσης και έχουν λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να εγγυηθούν την πλήρη ασφάλεια της πλατφόρμας.

Η Change Healthcare, η οποία επεξεργάζεται περίπου το 50% των ιατρικών αξιώσεων στις ΗΠΑ για περίπου 900.000 γιατρούς, 33.000 φαρμακεία, 5.500 νοσοκομεία και 600 εργαστήρια, υπέστη επίθεση στις 21 Φεβρουαρίου από μια ομάδα χάκερ με την ονομασία ALPHV, γνωστή και ως “BlackCat”. Η επίθεση, με την οποία οι κυβερνοεγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου το ένα τρίτο των ιατρικών αρχείων των ασθενών στις ΗΠΑ, προκάλεσε σοβαρές διαταραχές στο σύστημα υγείας της χώρας και βρίσκεται υπό έρευνα από το υπουργείο υγείας.

Η UnitedHealth ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να κυκλοφορεί το λογισμικό ιατρικών αξιώσεων της και έχει ήδη προχωρήσει σε προκαταβολές πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει υποστήριξη στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που επηρεάστηκαν οικονομικά από την κυβερνοεπίθεση. Επιπλέον, η εταιρεία ανέστειλε την απαιτούμενη γραφειοκρατία για την έγκριση ασφαλιστικής κάλυψης για τις περισσότερες υπηρεσίες εξωτερικών ασθενών καθώς και την επιθεώρηση των εισαγωγών ασθενών για τα σχέδια Medicare Advantage, προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!