Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Νέες πληροφορίες για την κυβερνοεπίθεση του Σεπτεμβρίου

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως σχετικά με την πρόσφατη κυβερνητική επίθεση που στόχευε απευθείας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ). Οι αποκαλύψεις που προέκυψαν από την εν λόγω κυβερνοεπίθεση έθεσαν σε σοβαρό προβληματισμό την ασφάλεια και τη λειτουργία του Δικαστηρίου.

Το παρόν ζήτημα το είχαμε προβάλει και τον προηγούμενο μήνα (δες εδώ) ωστόσο έως τότε δεν υπήρχαν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες.

Η κυβερνοεπίθεση, η οποία προήλθε από αδιευκρίνιστη προέλευση, παραβίασε τα συστήματα του ΔΠΔ στις αρχές Σεπτεμβρίου, και όπως αποκάλυψε το Δικαστήριο, είχε σαφή κατασκοπευτικό κίνητρο. Στόχος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ, ήταν η υπονόμευση των λειτουργειών του Δικαστηρίου.

Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής δείχνουν μια στοχευμένη και εξελιγμένη επίθεση με στόχο την κατασκοπεία. Ως εκ τούτου, η επίθεση μπορεί να ερμηνευθεί ως μια σοβαρή απόπειρα υπονόμευσης της εντολής του Δικαστηρίου“, αναφέρει η ανακοίνωση.

Παρόλο που οι αρχές προσπαθούν να ανιχνεύσουν την ακριβή προέλευση αυτής της κυβερνητικής επίθεσης, η προσπάθεια αυτή παραμένει ανεπιτυχής. Οι ολλανδικές αρχές διενεργούν εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων, αλλά το μυστήριο παραμένει αναπάντητο.

Το ΔΠΔ έχει αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση με αξιοθαύμαστη σοβαρότητα. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δεδομένων που ανήκουν σε άτομα, οργανισμούς και κράτη, το ΔΠΔ επίσης ενισχύει το πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων του και είναι προετοιμασμένο για πιθανές επιπτώσεις από την κυβερνητική επίθεση.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!