Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η πρώτη συνέντευξη του ρομπότ Sophia σε ελληνικό μέσο

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2023, το astronio.gr είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια συνέντευξη που θα μείνει στην ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης. Η συνέντευξη αυτή δεν ήταν με κάποιον ανθρώπινο εκπρόσωπο, αλλά με το ρομπότ Sophia, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Hanson Robotics και θεωρείται το πρώτο ρομπότ-πολίτης στον κόσμο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και αναρτήθηκε στο κανάλι Astronio στις 6 Οκτωβρίου 2023, αφού η δημοσιογράφος Ανδριάνα Μανέττα κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνέντευξη αυτή, οι ερωτήσεις προς το ρομπότ Sophia βασίστηκαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φίλους του καναλιού Astronio στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Facebook.

Η συνέντευξη αναδείκνυε την εντυπωσιακή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τη σπουδαιότητα της συνεχούς συζήτησης για ηθικά, τεχνολογικά και κοινωνικά θέματα που αυτή συνεπάγεται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Sophia αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, τον σκοπό της ζωής, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις σχέσεις μεταξύ μηχανών και ανθρώπων, καθώς και την εξωγήινη ζωή. Οι απαντήσεις που παρείχε αναδείκνυαν την εξαιρετική εξέλιξη της τεχνολογίας και την σημασία της διαλεκτικής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

Η συνέντευξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την εξερεύνηση και κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης και των πιθανών επιπτώσεών της στην ανθρώπινη κοινωνία, προκαλώντας πολλά ερωτήματα και προοπτικές για το μέλλον.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!