Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Νίκος Δράκος: «Έφυγε» ένας πρωτοπόρος της Κυβερνοασφάλειας και της Πληροφορικής

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να γνωστοποιήσεις την απώλεια ενός ανθρώπου. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο, που ήταν πάνω από όλα φίλος, και μετά όλα τα υπόλοιπα:  επιστήμονας, τεχνοκράτης, γνώστης, ευρυμαθής, πρωτοπόρος, «μυαλό» από τα λίγα, εξαίρετος συνεργάτης. Είχε λατρεία με την μουσική και πολλές φορές «στόλιζε» τα λεγόμενά του με στίχους δείχνοντας το εύρος των γνώσεων και την καλλιέργεια που τον χαρακτήριζε.

Ο Νίκος Δράκος, ήταν Πρόεδρος του ISACA Athens Chapter. Eίχε αφιερώσει πάνω από 20 χρόνια της ζωής του στον Έλεγχο Πληροφοριακών Συστημάτων. Η εμπειρία του, κυρίως στους Ομίλους της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, ήταν ανεκτίμητη. Με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια, συμμετείχε σε περισσότερους από 200 ελέγχους πληροφορικής, προστατεύοντας κρίσιμα συστήματα και δεδομένα.

Η καριέρα του περιλάμβανε σημαντικές θέσεις όπως IT Manager και Information Security Head σε εταιρείες πληροφορικής. Οι γνώσεις του, η αφοσίωσή του και το πάθος του για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων τον κατέστησαν έναν από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα του.

Ο Νίκος ήταν ένας ISACA platinum level professional, κατέχοντας πολυάριθμους επαγγελματικούς τίτλους, όπως CISA, CISM, CGEIT, CDPSE, CRISC και CISA Accredited Trainer. Επιπλέον, είχε πιστοποιήσεις από την Microsoft και την CISCO, που επιβεβαίωναν την αδιάκοπη αναζήτηση της γνώσης και της αριστείας.

Η κοινότητα της Πληροφορικής και της Κυβερνοασφάλειας έχασε έναν αληθινό ηγέτη, έναν άνθρωπο που πάντα επιδίωκε την καινοτομία και τη βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας. Ο Νίκος Δράκος ήταν περισσότερο από ένας επαγγελματίας. Ηταν μέντορας, συνεργάτης και φίλος.

Αφήνει πίσω του μια βαριά και μοναδική κληρονομιά, που θα συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί τις επόμενες γενιές επαγγελματιών. Ο κόσμος της πληροφορικής είναι φτωχότερος χωρίς τον Νίκο, όμως η συμβολή του θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων όσων είχαμε την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Αυτός ήταν ο Νίκος Δράκος, ένας πρωτοπόρος στην Πληροφορική και στην Κυβερνοασφάλεια, με βαριά παρακαταθήκη και ανεκτίμητη συνεισφορά στον ψηφιακό κλάδο.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!