Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

2nd Cyber Security Conference 2024 – Τί δήλωσαν 6 ομιλητές στην κάμερα του cybernews.gr!

Τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, χρήσιμες συμβουλές προς τις επιχειρήσεις για την προστασία τους από το Κυβερνοέγκλημα και τις πρωτοβουλίες και λύσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες ή τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν μοιράστηκαν στην κάμερα της Innovation Media και του cybernews.gr  έξι ομιλητές του 2nd Cyber Security Conference.

«Ασφαλιστής και ασφαλισμένος είναι μαζί απέναντι στον εχθρό, που είναι ο χάκερ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του cyber insurance σε σχέση με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά συμβόλαια» τονίζει ο Financial Lines Senior Underwriter της AIG, κ.Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος. Η AIG δραστηριοποιείται στο Cyber Insurance από το 2012,  ήταν μάλιστα η πρώτη εταιρεία που το έκανε αυτό και όλο αυτό το διάστημα αναπτύσσει υπερσύγχρονες τεχνολογίες και βοηθά τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν παρέχοντας και συμβουλευτικό χαρακτήρα εκτός από αποζημίωση. Οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, όπως επισημαίνει επίσης ο κ.Γεωργακόπουλος, απασχολούν όλο και περισσότερο τόσο τους Έλληνες όσοι και τους Ευρωπαίους πολίτες, το κυβερνοέγκλημα ανθεί συνεχώς και έχει ξεπεράσει ακόμη και το εμπόριο των ναρκωτικών.

«Η θωράκιση των επιχειρήσεων απέναντι στο κυβερνοέγκλημα πρέπει να είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη και δυναμική διαδικασία, η οποία να τις οδηγήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για τις ίδιες αλλά και για το πελατολόγιό τους» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ.Βασίλειος Παπακώστας.

Αυτό που σώζει, όπως προσθέτει σχετικά, είναι η επένδυση σε πληροφοριακά συστήματα, όπερ σημαίνει να υπάρχουν διαδικασίες back up, οι οποίες να οδηγούν την εταιρεία στο να μη χρειάζεται να μπει καν στη διαπραγμάτευση για τέτοιες καταστάσεις.

Την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των επιχειρήσεων για την ανάγκη και για τις λύσεις που υπάρχουν για την κυβερνοασφάλειά τους και για παροχή υπηρεσιών ολιστικού training και μάλιστα σε φιλικές τιμές τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Logstail, Χρήστος Ντριγκόγιας. Στην κατεύθυνση αυτή, αναλύει επίσης τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Logstail από τον ανταγωνισμό και τις άλλες λύσεις Cyber Security και ενημερώνει για την πρωτοβουλία της εταιρείας να διοργανώσει προσεχώς στην Αθήνα την πρώτη δημόσια εκπαίδευση σε θέματα Cyber Security ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στα πολύ μεγάλα κενά στην αγορά της Κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, τα οποία ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια άτομα, επικέντρωσε η Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και Συνιδρύτρια του # Women4Cyber Greece #, κα. Στέλλα Τσιτσούλα και παρουσίασε το έργο του Ινστιτούτου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο κομμάτι της Κυβερνοασφάλειας και του Women4Cyber Greece για την ενασχόληση περισσότερων γυναικών με τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.

« Η άμυνα μαθαίνει από την επίθεση” και οι επιχειρήσεις και οι ειδικοί πρέπει να είναι συνέχεια in line με τις εξελίξεις και τις νέες απειλές και να βρίσκουν αποτελεσματικούς τρόπους και αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης, επισημαίνει ο Cybersecurity Analyst της EMPIST, Αλέξανδρος Καραδημήτρης, και μιλάει για το ολιστικό μοντέλο Cyber Security της EMPIST.

Tην ανάγκη κανονιστικής συμμόρφωσης με την NIS2 σε σύντομο χρονικό τονίζει, τέλος, o Senior Pre Sales Engineer της NEUROSOFT, κ. Γιάννης Μαλαφέκας, και αναφέρεται στις προσπάθειες της εταιρείας να γεφυρώσει το skillsgap που υπάρχει στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, με λύσεις που καλύπτουν τα κενά των οργανισμών και αυτοματοποιούν πολλές διαδικασίες πάνω στο κομμάτι της συμμόρφωσης με την NIS2 και της πρόληψης των κυβερνοεπιθέσεων.

 

Από εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες κατά τη διάρκεια του 2nd Cyber Security Conference Thessaloniki!

 

Διαβάστε από εδώ όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2nd Cyber Security Conference Thessaloniki!

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!