Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Πάρος: Το IoT έρχεται να βοηθήσει τουρίστες και πολίτες να βρουν θέση στάθμευσης

Η κίνηση και η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι ένα αξεπέραστο ζήτημα στα ελληνικά νησιά. Πόσες φορές επισκεφθήκατε ένα νησί και κάνατε κύκλους ατελείωτους μέχρι να βρείτε κάπου να το στριμώξετε; Η Cicicom και η Actility βρήκαν την λύση μέσω IoT!

Σε μια πρωτοποριακή συνεργασία, η Actility, παγκόσμιος ηγέτης στη συνδεσιμότητα δικτύων ευρείας περιοχής χαμηλής κατανάλωσης (LPWAN) για το IoT και η Cicicom, μια κορυφαία ελληνική εταιρεία ICT, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν την Πάρο, το πρώτο έξυπνο νησί. Το δίδυμο εισήγαγε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο LoRaWAN IoT, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μεταξύ των πόλεων και των πολιτών της μέσω προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, που επικεντρώνονται κυρίως στο να κάνουν την αστική κινητικότητα παιχνιδάκι.

Συγκεκριμένα η Actility έχει αναπτύξει τεχνολογία IoT (Internet of Things) κατά την οποία δημιουργούνται “έξυπνοι” χώροι στάθμευσης, ενώ η Cicicom έχει αναπτύξει ένα δίκτυο αισθητήρων στάθμευσης μεγάλης εμβέλειας (LoRaWAN) για την διαχείριση των δεδομένων και των εφαρμογών με σκοπό την κοινή χρήση πληροφοριών με τους πολίτες – επισκέπτες αλλά και με την Τροχαία για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Η ψηφιακή εφαρμογή που υποστηρίζεται από το ThingPark Enterprise της Actility βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ με το λανσάρισμα θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα όπως οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, κατανάλωση, θερμοκρασία κ.τ.λ.

Πηγή: Actility

Ξεκινώντας με 150 αισθητήρες στάθμευσης γύρω από το λιμάνι, το όραμα είναι εξοπλισμένο με σχέδια για ενσωμάτωση περισσότερων βοηθητικών προγραμμάτων, χάρη στο δίκτυο LoRaWAN. Ένα βασικό στοιχείο, ο αισθητήρας στάθμευσης S-LG-I3 της Cicicom, είναι ένα ευρωπαϊκό θαύμα, με ποσοστό ανίχνευσης 99%, παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και δυνατότητα αναγνώρισης του σταθμευμένου οχήματος μέσω ετικετών αναγνώρισης.

«Η Cicicom, σε συνεργασία με την Actility, πρωτοστατεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων. Με τη λύση βραβευμένη λύση smart parking, η Cicicom αναδεικνύει τις ατελείωτες δυνατότητες στον τομέα του IοT, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας Lorawan.

Μαζί με την Actility, στοχεύουμε σε πιο έξυπνες, πιο βιώσιμες πόλεις, υπερβαίνοντας συνεχώς τα όρια του τι είναι δυνατό με τη χρήση του IοT», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Cicicom Δρ. Νικόλαος Μπίσιας.

Το έργο υλοποιείται από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντίπαρου και από τον Δήμο Πάρου και τις τεχνικές υπηρεσίες του. Αρχικά η εγκατάσταση του συστήματος έγινε στην περιοχή του καταφυγίου Καλελέ ενώ σειρά είχε ο Άγιος Νικόλαος και η πλατεία Εκατονταπυλιανής στην Παροικία.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!