Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

18η Ημέρα Προστασίας Δεδομένων: Ημερίδα με θέμα τα ζητήματα προστασίας και τις πρόσφατες εξελίξεις

Η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων αναδεικνύεται ως κρίσιμη πτυχή στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης. Καθώς η τεχνολογία ενσωματώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από τις online συναλλαγές μέχρι τις κοινωνικές πλατφόρμες, η σωστή προστασία των προσωπικών δεδομένων κρίνεται καθοριστική για τη διατήρηση της ιδιωτικότητάς μας.

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2006, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με αφορμή τον εορτασμό της 18ης Ημέρας Προστασίας Δεδομένων, η Αρχή Πρoστασίας Δεδομένων πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα ζητήματα πρoστασίας προσωπικών δεδομένων – πρόσφατες εξελίξεις» την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα) και ώρα 10:00.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό, κηρύσσοντας την έναρξή της, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Εισηγήσεις θα αναπτύξουν μέλη και ειδικοί επιστήμονες της Αρχής. Αποτίοντας φόρο τιμής στον καθηγητή Σπύρο Σημίτη, στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης με εισηγήσεις δύο μαθητές του και πρώην μέλη της Αρχής.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ A.E.

Για τη διά ζώσης παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής εδώ.

  • Ώρα προσέλευσης-εγγραφές: 09:30-10:00 π.μ.

Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση της εκδήλωσης δεν απαιτείται εγγραφή και δεν χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

  • Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.
  • Δείτε την αφίσα της ημερίδας εδώ.
Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!