Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Sri Lanka: Email της κυβέρνησης χάθηκαν μετά από μαζική επίθεση ransomware

Η Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Sri Lanka (ICTA) ανακοίνωσε ότι ορισμένα δεδομένα γραφείων της κυβέρνησης που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου του Προεδρείου, του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, πλήττονται από μια επίθεση ransomware που συνέβη μεταξύ 17 Μαΐου και 26 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με το News 1st, ο Διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών του ICTA, κ. Sampath de Silva, επιβεβαίωσε τη σοβαρή απώλεια δεδομένων που επηρεάζει ορισμένα κυβερνητικά γραφεία που χρησιμοποιούν το email domain “gov.lk”.

Ανέφερε ότι κρίσιμες κυβερνητικές πληροφορίες ανταλλάσσονται μέσω του Δικτύου Κυβερνήσεως της Sri Lanka (LGN), χρησιμοποιώντας το email domain “mail@gov.lk“.

Ο κ. Σαμπάθ ντε Σίλβα δήλωσε ότι το ransomware μπορεί να επηρεάσει περίπου 5.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων για ένα σημαντικό διάστημα δύο μηνών.

Επιπλέον, το σύστημα online αντιγράφων ασφαλείας παραβιάστηκε, οδηγώντας σε απώλεια email κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως ανέφερε ο κ. Sampath de Silva.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι έχουν ληφθεί δύο κύρια μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών απωλειών δεδομένων, περιλαμβανομένης της καθημερινής εκτέλεσης διαδικασιών αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης και της αναβάθμισης της σχετικής εφαρμογής στην τελευταία έκδοση με ενισχυμένες προστασίες κατά των επιθέσεων.

Το Sri Lanka Computer Emergency Readiness Team (SLCERT) σε συνεργασία με το ICTA έχει αναλάβει μέτρα για την ανάκτηση των χαμένων δεδομένων.

Πηγή πληροφοριών: newswire.lk

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!