Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Το 53% των ατόμων στο ΗΒ θα συμφωνούσε με την παραβίαση του Διεθνή Νόμου για την Κυβερνοασφάλεια δεδομένου ύποπτων συνθηκών

Μία σημαντικά μεγάλη μερίδα υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θετικοί στην πιθανή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας για την κυβερνοασφάλεια, εάν το απαιτούν οι συνθήκες.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθει από τη Censuswide, περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους, σε ποσοστό 53% θα υποστήριζαν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ή τους συμμάχους της να παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο υπό ορισμένες συνθήκες.

Το δείγμα της συγκεκριμένης έρευνας ήταν 1.000 ερωτηθέντες, αντιπρόσωποι σε εθνικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το 45% αυτών υποστηρίζουν πως και οι ίδιοι θα έπρατταν ανάλογα εάν βρισκόταν σε παρόμοια θέση.

Σημαντικές διαφορές παρατηρούνται ανάλογα με το φύλο, με τις γυναίκες να είναι πιο διστακτικές σε τέτοιου είδους ενέργειες ενώ οι άντρες φαίνονται να αναλαμβάνουν δράση. Πάνω από το 1/4 των γυναικών (26%) ισχυρίζονται ότι δεν θα προέβαιναν ποτέ στην παραβίαση του διεθνούς νόμου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και μόνο το 17% συμφώνησε με την εξής πρόταση.

Ένα ακόμα δημογραφικό χαρακτηριστικό που έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση υπήρξε η ηλικία. Μόλις 1 στα 10 άτομα – πολίτες του ΗΒ ηλικίας 16-24 δήλωσαν κατά της παραβίασης του νόμου περί κυβερνoασφάλειας το οποίο ξεπερνά το 1/3 των ατόμων άνω των 55. Ακόμα, ένας στους δέκα από το πρώτο ηλικιακό group υποστήριξε ότι δεν θα το έκανε ποτέ ενώ στο δεύτερο ηλικιακό group αυτός ο αριθμός εκτοξεύτηκε σε περισσότερο από ένας στους δύο (54%).

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα τόσο υψηλό ποσοστό υποστηρίζει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου ή θα εμπλέκονταν οι ίδιοι σε εγκληματικές δραστηριότητες – ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων ανθρώπων», δήλωσε ο Simon Newman, Διευθύνων Σύμβουλος του Cyber ​​Resilience Center για το Λονδίνο.

Όσον αφορά τα κίνητρα, το πιο συχνό τείνει να είναι η πρόληψη εγκλημάτων πολέμου, σε ποσοστό 25% ακολουθούμενο από την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών (24%).

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε πλήρη συμφωνία με την κοινή παραδοχή ότι ο κυβερνοχώρος θα μπορούσε να αποτελέσει κυρίαρχο έδαφος σε επόμενους πολέμους.

Διαβάστε εδώ: Ο κυβερνοχώρος θα αποτελέσει κυρίαρχη βάση σε επόμενο ενδεχόμενο πόλεμο, λένε οι ειδικοί

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!