Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Google: Περίπου 12.000 θέσεις θα περικόψει ο τεχνολογικός κολοσσός

Σημαντικές αλλαγές και περικοπές ανακοίνωσε η Google για να “κόψει” το λειτουργικό κόστος. Οι απολύσεις αυτές θα επηρεάσουν εκατοντάδες υπαλλήλους από διάφορα τμήματα της εταιρείας, με τη μεγαλύτερη επίδραση να αφορά τους υπαλλήλους που εργάζονται στην υπηρεσία Gοogle Assistant.

Πέραν των εργαζομένων στην Gοogle Assistant, οι περικοπές πλήττουν επίσης τον κεντρικό τμήμα μηχανικών της εταιρείας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για αναδιάρθρωση σε διάφορα επίπεδα της Gοogle.

Οι εν λόγω απολύσεις λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον όπου η Gοogle αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft Corp. και η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με επενδυτές, στελέχη της Gοogle δήλωσαν ότι επιδιώκουν να εξετάσουν προσεκτικά τις δραστηριότητές τους προκειμένου να εντοπίσουν τμήματα όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν περικοπές ώστε να απελευθερωθούν πόροι για να στηρίξουν επενδύσεις σε άλλες προτεραιότητες.

Μιλώντας για την κίνηση αυτή, ένας εκπρόσωπος της Gοogle δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2023, ορισμένες ομάδες μας προχώρησαν σε αλλαγές προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να ευθυγραμμίσουν τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες προτεραιότητες προϊόντων τους. Ορισμένες ομάδες συνεχίζουν να κάνουν αυτού του είδους τις οργανωτικές αλλαγές, στις οποίες περιλαμβάνονται ορισμένες περικοπές θέσεων εργασίας παγκοσμίως.”

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα ήδη από τον Ιανουάριο του 2022, όταν η μητρική εταιρεία Alphabet ανακοίνωσε την περικοπή περίπου 12.000 θέσεων εργασίας ή με άλλα λόγια το 6% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!