Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Μία νέα εποχή στο cloud: Επέκταση της συνεργασίας Microsoft & Oracle

Η Oracle Corp και η Microsoft Corp ανακοίνωσαν το Oracle Database@Azure, το οποίο παρέχει στους πελάτες άμεση πρόσβαση στο database της Oracle που λειτουργούν στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI) και είναι αναπτυγμένες στα κέντρα δεδομένων της Microsoft Azure.

Το Oracle Database@Azure προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα απόδοσης, κλίμακας και διαθεσιμότητας φόρτου εργασίας της Oracle Database στο OCI με την ασφάλεια, την ευελιξία και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας της Microsoft Azure, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης όπως η Azure OpenAI. Αυτός ο συνδυασμός παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του φόρτου εργασίας τους. Επιπλέον, παρέχει ένα πιο απλό περιβάλλον που διευκολύνει την αγορά και τη διαχείριση του cloud μεταξύ της Oracle Database και των υπηρεσιών Azure.

Με την εισαγωγή του Oracle Database@Azure, η Oracle και η Microsoft βοηθούν τους πελάτες να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στο cloud, ώστε να μπορέσουν να μοντερνοποιήσουν τα περιβάλλοντα τους και να εκμεταλλευτούν τις υποδομές, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες της Azure. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από:

  1. Περισσότερες επιλογές για τη μεταφορά των βάσεων δεδομένων τους στο cloud.
  2. Το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης, κλίμακας και διαθεσιμότητας της βάσης δεδομένων της Oracle, καθώς και παραδειγματική συμφωνία ως προς χαρακτηριστικά και τιμολόγηση.
  3. Την απλότητα, την ασφάλεια και την χαμηλή καθυστέρηση ενός ενιαίου λειτουργικού περιβάλλοντος (datacenter) στην Azure.
  4. Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές cloud native χρησιμοποιώντας τεχνολογίες OCI και Azure, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης υψηλής ποιότητας της Azure.
  5. Τη διαβεβαίωση μίας αρχιτεκτονικής που έχει δοκιμαστεί και υποστηρίζεται από δύο από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στο χώρο του cloud.

“Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να φέρουν τις σημαντικότερες εφαρμογές τους στο cloud, ώστε να μπορέσουν να μετασχηματίσουν κάθε τμήμα της επιχείρησής τους με αυτήν τη νέα γενιά της τεχνητής νοημοσύνης”, δήλωσε ο Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft.

“Η διευρυμένη μας συνεργασία με την Oracle θα καταστήσει τη Μicrosoft Azure τον μοναδικό πάροχο cloud που θα λειτουργεί τις υπηρεσίες βάσης δεδομένων της Oracle και θα βοηθήσει τους πελάτες μας να ξεκλειδώσουν ένα νέο κύμα καινοτομίας που τροφοδοτείται από το cloud.”

“Οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν ήδη πολλαπλά cloud,” είπε ο Larry Ellison, Πρόεδρος και ΚΤΟ της Oracle. “Η Microsoft και η Oracle συνεργάστηκαν για να διευκολύνουν αυτούς τους πελάτες να συνδέσουν ασφαλώς τις υπηρεσίες Azure με την πιο πρόσφατη τεχνολογία βάσης δεδομένων της Oracle. Συνδυάζοντας το υλικό Oracle Exadata στα κέντρα δεδομένων Azure, οι πελάτες θα βιώσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση βάσης δεδομένων και δικτύου. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να παρέχουμε αυτήν την δυνατότητα υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας.”

Multicloud για τους πελάτες

Η νέα υπηρεσία σχεδιάστηκε για να εξαλείψει τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πελατών στην υιοθέτηση αρχιτεκτονικών multicloud.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διευρυμένης συνεργασίας, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις υπηρεσίες της Azure μαζί με τις πλήρως διαχειριζόμενες υπηρεσίες βάσης δεδομένων της Oracle μέσα σε ένα μόνο κέντρο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Oracle Exadata Database, Oracle Autonomous Database και Oracle Real Application Clusters (RAC). Επιπλέον, η Oracle και η Microsoft έχουν αναπτύξει ένα κοινό μοντέλο υποστήριξης για την παροχή γρήγορης ανταπόκρισης και επίλυσης για τις αποστολές εργασίας που είναι κρίσιμες.

Επιπλέον, η Oracle και η Microsoft απλοποίησαν σημαντικά τη διαδικασία αγοράς και σύμβασης. Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν το Oracle Database@Azure μέσω της Azure Marketplace, εκμεταλλευόμενοι τις υπάρχουσες συμφωνίες Azure. Θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα των άδειων χρήσης της Oracle, συμπεριλαμβανομένων του Bring Your Own License και του προγράμματος Oracle Support Rewards.

Η Oracle θα λειτουργεί και θα διαχειρίζεται αυτές τις υπηρεσίες του OCI απευθείας εντός των δικτύων δεδομένων της Microsoft παγκοσμίως, ξεκινώντας από περιοχές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε με το Oracle Database@Azure, επισκεφτείτε τη σελίδα λύσεων της Microsoft και της Oracle.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!