Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

CoinEx: hackers της έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 53 εκατ. δολαρίων

Η CoinEX ανακοίνωσε ότι ένας αδικαιολόγητος εισβολέας διαπέρασε τα hot wallets της πλατφόρμας και κατάφερε να κλέψει μεγάλα ποσά ψηφιακών κεφαλαίων που χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη της λειτουργίας της.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Σεπτεμβρίου και προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι οι μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές αναφέρονται σε κρυπτονομίσματα Ethereum ($ETH), Tron ($TRON) και Polygon ($MATIC). Η CoinEx δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και δεν έχουν καθοριστεί οι πλήρεις απώλειες.

Παρ’ όλα αυτά, μια έκθεση από την εταιρεία ασφαλείας blockchain PeckShield εκτιμά ότι η επίθεση προκάλεσε απώλειες περίπου 19 εκατομμυρίων δολαρίων σε $ETH, 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε $TRON, 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε Smart Chain ($BSC), 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin (BTC) και περίπου 295.000 $ σε (MATIC).

Σύμφωνα με την PeckShield, οι συνολικές απώλειες από αυτήν την επίθεση ανέρχονται σε περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα 72 εκατομμύρια δολάρια που βρίσκονταν στην ίδια κρυπτονομισματική αποθήκη μεταφέρθηκαν σε πιο ασφαλείς cold wallets.

Μια πιο πρόσφατη εκτίμηση για τις απώλειες της CoinEx που προέρχεται από το CertiK Alert ανεβάζει το ποσό στα 53 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναλύεται σε αυτό το έγγραφο.

Η CoinEx δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Επιπλέον, όλες οι υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης στην CoinEx έχουν ανασταλεί προσωρινά για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών και θα επαναλειτουργήσουν μόνο μόλις η ομάδα IT του ανταλλακτηρίου εξασφαλίσει ότι ο κίνδυνος έχει αποκλειστεί. Λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει δημοσίως για το πώς συνέβη το περιστατικό, αλλά η CoinEx υποσχέθηκε να δημοσιεύσει μια λεπτομερή έκθεση με χρονοδιάγραμμα μόλις οι έρευνες και οι διαδικασίες αντίδρασης ολοκληρωθούν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!