Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Πόσο ασφαλείς είστε στο διαδίκτυο; – Δείτε τα 4 όχι και τόσο συνηθισμένα tips για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας προσωπικά

Με τον ψηφιακό κόσμο να εξελίσσεται συνεχώς, όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Αλλά, πέρα από τα βασικά μέτρα προστασίας, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Ανακαλύψτε 4 όχι και τόσο συνηθισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα περισσότερο:

  1. Ψάξτε τον εαυτό σας στο Google: Κάντε μια απλή αναζήτηση του ονόματός σας στο Google για να δείτε ποιες πληροφορίες είναι δημόσια διαθέσιμες για εσάς. Αν βρείτε στοιχεία που δεν θέλετε να είναι ορατά, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές των ιστοσελίδων για να τα αφαιρέσετε.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα τεχνητό κάλυμμα για την κάμερά σας: Είτε πρόκειται για ένα απλό αυτοκόλλητο, σελιδοδείκτης, hanzaplast είτε οποιαδήποτε άλλη αυτοσχέδια ή ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή, είναι σημαντικό να καλύπτετε την κάμερα του υπολογιστή σας όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν βλέμματα από “ματάκιες” hackers.
  3. Αλλάζετε τα passwords των οικιακών σας συσκευών: Πολλοί από εμάς έχουν συνδέσει διάφορες έξυπνες συσκευές στο σπίτι, όπως φωτιστικά ή θερμοστάτες. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τους κωδικούς τους τακτικά, καθώς και αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πόρτες εισόδου από επίδοξους hackers.
  4. Κάντε ψηφιακό «καθαρισμό» στις εφαρμογές σας: Ελέγξτε τακτικά τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στο smartphone ή τον υπολογιστή σας. Αν δεν τις χρησιμοποιείτε πλέον, διαγράψτε τις. Επίσης, ενημερώνετε τακτικά τις εφαρμογές σας, καθώς οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν συχνά βελτιώσεις ασφαλείας.

Στο ψηφιακό κόσμο, η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα. Με λίγα επιπλέον βήματα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά μας δεδομένα παραμένουν στα χέρια μας και δεν χρησιμοποιούνται για μυστήριους σκοπούς.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!